Formule 1

'Hell will freeze over' voordat Max Verstappen excuses aanbiedt aan Lando Norris, claimt Coulthard

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 18:55

Voormalig McLaren- en Red Bull-coureur David Coulthard heeft gezegd dat Max Verstappen waarschijnlijk geen excuses zal aanbieden aan Lando Norris voor hun botsing in Oostenrijk op zondag.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

Norris riep op tot excuses nadat het tweetal contact had gemaakt in de slotfase op de Red Bull Ring. Verstappen kreeg een straf van tien seconden en twee strafpunten omdat hij als hoofdverantwoordelijke werd aangewezen voor het veroorzaken van een botsing tussen de twee in bocht drie.

De McLaren-coureur zei na de race dat hij 'veel respect zou verliezen' voor zijn vriend en rivaal als hij zich niet zou verontschuldigen voor zijn rol in hun onderlinge confrontatie, waarbij Norris na hun contact uitviel en Verstappen naar de pits moest nadat beide coureurs lekke banden hadden opgelopen door hget contact.

Verstappen kon de baan weer op en finishte als vijfde bij het vallen van de geblokte vlag, maar een racezege leek zo goed als zeker voordat Red Bull een langzame laatste stop maakte waardoor Norris weer in het gedrang kwam.

Wat betreft het aanbieden van excuses aan Norris, zegt 13-voudig Grand Prix-winnaar Coulthard dat dat een onwaarschijnlijk vooruitzicht is. 'Hell will freeze over', is de uitdrukking", zei Coulthard op Channel 4 toen hem werd gevraagd of Verstappen zijn excuses zou aanbieden aan Norris voor hun contact.

"Max zal zeggen: 'Ik was aan het racen - het is hard racen'. Dit is de eerste keer dat Lando het wiel aan wiel echt ervaart, weekend in, weekend uit. We weten hoe het was toen Lewis wiel aan wiel ging met Max. Max is één van de moeilijkste racers, om hem te verslaan moet je hem evenaren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS