Formule 1

Woedende McLaren F1-teambaas levert vernietigende kritiek op Max Verstappen en wijst op incident met Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 05:02

Een woedende McLaren-baas Andrea Stella noemde het voorbeeld van Max Verstappen in Sao Paulo 2021 en suggereerde dat dit leidde tot zijn contact met Lando Norris in Oostenrijk.



Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1

Stella zag zijn team een potentiële overwinning mislopen toen Verstappen Norris raakte in ronde 64, waardoor de McLaren-coureur naar buiten werd gestuurd en de Nederlander een straf van tien seconden kreeg, en zei dat de FIA meer had moeten doen om een duidelijke lijn te trekken over dit soort contact.



"Ik zie dat de hele wereldbevolking weet wie verantwoordelijk is, behalve een groep mensen (Red Bull)", zei Stella via Sky F1. "Maar het probleem erachter is dat als je deze dingen niet aanpakt, ze terugkomen."



"Ze zijn vandaag teruggekomen omdat ze in het verleden niet goed zijn aangepakt toen er wat gevechten waren met Lewis. Dat moest op deze manier harder bestraft worden. Je leert racen op een bepaalde manier, die we als eerlijk kunnen beschouwen."

"Er zijn veel episodes geweest. Feit is dat we zoveel respect hebben voor Red Bull, zoveel respect voor Max. Ze hoeven dit niet te doen. Ze hoeven dit niet te doen en je reputatie bijna in gevaar te brengen. Waarom zou je dat doen?"


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS