Formule 1

Max Verstappen over het moment met Lando Norris dat ze elkaar raakten: "Ik ga niet heel ver naar binnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 05:30

Waar twee vechten om een been, gaat de derde er mee heen! Dat gold zeker in het geval George Russell, die optimaal profiteerde van de botsing tussen Max Verstappen en Lando Norris en de GP van Oostenrijk won. Alle ogen waren echter gericht op de twee hoofdrolspelers Max en Lando, die even geen vrienden waren. Het zinderende gevecht in tranen. Beide auto's hobbelden nog naar de pits, terwijl Norris moest opgeven, kon Max nog finishen op P5. Verstappen kreeg na het incident met Norris een tijdstraf van tien seconden.

#F1

“Ik weet het niet. Ik zal het nog een keer bekijken natuurlijk. Maar ik verdedigde een beetje de binnenkant, maar ik ga niet heel ver naar binnen. Daarna gaat hij helemaal buitenom en toen reden we met de achterwielen tegen elkaar aan. Het was een heel raar moment eigenlijk. Totaal niet verwacht ook.” Norris liet via de boordradio weten dat hij dacht dat Verstappen bewoog tijdens het remmen. Daarover zegt Verstappen: “Ik heb elke keer voordat ik remde mijn actie al ingezet. Het lijkt misschien zo vanuit de buitenkant, maar je ziet natuurlijk niet wanneer ik op de rem trap.”

Na de overtuigende race op zaterdag, werd de zondag een heel ander verhaal met een slechte strategie, een slechte pitstop en toch weer opspelende problemen met de balans van de RB20. “De bandendegradatie was niet goed. De banden werden te warm. En opeens was de balans van de auto helemaal weg. Heel raar ook. De pitstop ging twee keer slecht. Ik zei al een paar ronden dat we naar binnen moesten omdat we in het verkeer zaten. Dan verlies je gewoon heel veel tijd als je banden oud zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS