Formule 1

Toto Wolff onthult 'pijnlijk' element achter overstap Lewis Hamilton naar Ferrari



Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2024 06:02

Toto Wolff zegt dat hij zich 'gekwetst' voelde door de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari en beweert dat het de Scuderia was die het nieuws 'lekte'.


Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


"Er is een professionele en een persoonlijke relatie en toen hij vorig jaar een contract voor korte termijn tekende, was het duidelijk dat dit kon gebeuren", vertelde hij aan Sky F1.
"Wat zo pijnlijk was, is dat ik geen tijd had om te reageren. Toen ik zei: 'Oké, hoe gaan we dit aankondigen? Aan het begin van het seizoen of halverwege het seizoen?' Het was duidelijk dat het van Ferrari kwam."



"Dat gaf me niet genoeg tijd om wat stakeholder management te doen, onze sponsors en aandeelhouders te bellen en uit te leggen wat er aan de hand was. Dat was het enige."



"Maar ergens las ik een goed motto, 'Speel hard, vergeef snel en verontschuldig je als je fout zit'. En de persoonlijke relatie met Hamilton lijdt er niet onder. Als ik in zijn schoenen sta, kan ik het begrijpen, want het team deed het niet zo goed."

"Als je in de laatste fase van je carričre zit, wil iedereen een rode overall aan met een geel steigerend paard. Waarschijnlijk waren de financiële voorwaarden ook heel positief. Ik behrijp waarom hij dat doet en ik heb absolute vrede met hem in mijn relatie die veel dieper gaat. We zijn al twaalf jaar vrienden en bondgenoten en hij moet competitief zijn in de auto, maar we zijn niet gescheiden als vrienden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS