Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ELMS op Imola gewonnen door Leclerc. Milesi en Maldonado; Iron Dames wint spectaculair GT3!

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 15:15

De derde ronde van de European Le Mans Series 2024 op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari zorgde voor vier uur actie en opwinding, waarbij de Nr65-Panis Racing Oreca de eerste overwinning van het Franse team sinds 2021 veiligstelde. De zwaarbevochten overwinning aan het einde van de 4 uur van Imola werd onderstreept door Arthur Leclerc, die tijdens zijn stint een nieuw raceronderecord vestigde dat 37 duizendsten van een seconde sneller was dan het Hypercar-racerecord van Antonio Fuoco in de Ferrari 499P tijdens het bezoek van het FIA World Endurance Championship aan Imola in april.

European Le Mans Series 2024 Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari Imola winnaars foto 1 Leclerc, Milesi en Maldonado

Alle ogen waren gericht op de strijd in de LMGT3-categorie tussen de Nr85-Iron Dames Porsche en de Nr59-Racing Spirit of Lemans Aston Martin. De laatste 30 minuten waren een spannende strijd, waarbij Michelle Gatting de overwinning voor zich opeiste voor Valentin Hasse Clot, met slechts 0,7 seconden verschil. Het hele LMGT3-podium finishte binnen één seconde, waarbij Daniel Serra als derde eindigde op slechts 0,3 seconde achter Hasse Clot in de Nr57-Kessel Racing Ferrari 296.

De LMP2 Pro/Am-overwinning werd opgeëist door de Nr20-Algarve Pro Racing Oreca nadat hij vanaf de achtste plaats op de grid was gestart, waarbij Kriton Lentoudis de eerste Griekse coureur werd die op de bovenste trede van een ELMS-podium stond.

Matt Bell en Adam Ali claimden hun tweede ELMS-overwinning in de Nr11-Eurointernational Ligier-Nissan, het Anglo-Canadese duo eindigde ruim voor de rest van het LMP3-veld nadat het vier uur eerder vanaf P8 op de grid was gestart.

European Le Mans Series 2024 Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari Imola Iron Dames winnaar GT3

4 Hours Imola event banner

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!