Formule 1

Ferrari-teambaas houdt slag om de arm na goed verlopen kwalificatie: 'Fouten liggen op de loer, we moeten perfect voorbereid zijn'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 15:43

Ferrari is het gevierde team na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Charles Leclerc vangt de race zondag aan vanaf pole position, Carlos Sainz begint vanaf de derde startplek. Na afloop van de kwalificatie blikte de teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur, terug op de verrichtingen van zijn team.



We kunnen wel stellen dat Leclerc zich op formidabele wijze heeft herpakt, nadat hij gisteren nog zijn met zijn Ferrari-bolide in de muur stond. De voorman van de Italiaanse renstal is uiteraard ook zeer te spreken over de weerbaarheid van zijn coureur. “Het was een hele goede sessie. Charles zat er de hele tijd goed bij, ondanks zijn crash gisteren. Ik wist zeker dat het hem niet van de wijs zou brengen.”

Met Carlos Sainz op de derde startpositie heeft Ferrari meer dan genoeg mogelijkheden om morgen de race te controleren. Vasseur is zich eveneens bewust van de luxepositie waarin Ferrari zich begeeft. “Carlos heeft een grote stap voorwaarts gemaakt op dit circuit: P3 is uitstekend. Dat betekent dat beide auto’s op een goede plek staan met het oog op morgen. In de vrije training zag onze longrun er goed uit. We gaan ons nu zo goed mogelijk voorbereiden op de race.

Hoewel het er op papier goed uitziet voor de equipe uit Maranello, houdt de Ferrari-topman toch nog een kleine slag om de arm. “Baku is een circuit waar fouten van zowel coureurs als teams op de loer liggen. Inhalen is hier zeker mogelijk, dus we moeten zoals altijd proberen alles tot in perfectie uit te voeren en ervoor zorgen dat we zijn voorbereid op alle mogelijke scenario’s”, besluit Vasseur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS