Formule 1

George Russell geeft tekst en uitleg na akkefietje Verstappen - Norris: "Ik zei dat ze me met rust moeten laten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2024 07:01

Tegen alle verwachtingen in was het George Russell die Oostenrijk verliet met 25 punten op zak. Na een crash tussen Max Verstappen en Lando Norris in de eindfase van de race, was het Russell die hier in zijn Mercedes optimaal van kon profiteren.

George Russell

Russell reed een relatief onzichtbare race. Te langzaam om Norris en Verstappen bij te houden, maar van achteren hoefde hij ook niet op veel druk te rekenen. Na 64 relatief saaie rondjes kwam er ineens schot in de zaak voor de Brit. Na de clash tussen Verstappen en Norris lag hij geheel onverwacht aan de leiding van de Grand Prix.

In de persconferentie na de race geeft Russell tekst en uitleg over de spannende rondjes na het akkefietje tussen de twee kemphanen aan de kop van het veld: “Ik probeerde me te focussen op het rijden. Mijn engineer zei drie rondjes voor het incident dat ze hard aan het vechten waren, en dat wij konden winnen. Ik zei dat ze me met rust moesten laten.”

"Ik wist dat Oscar snel was. Toen ik de leiding in handen kreeg, wist ik dat het zes zware rondjes zouden worden. Mijn banden waren lastig. De VSC hielp aangezien mijn banden te heet werden. Daardoor kon ik ze afkoelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS