Formule 1

Helmut Marko's vernietigende oordeel over Sergio Pérez aan het begin van Red Bull-ontmoeting

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2024 12:54

Helmut Marko nam geen blad voor de mond toen hij een veelzeggend 'dat doen we' antwoord gaf op de vraag of Red Bull deze week de toekomst van Sergio Pérez gaat bespreken.



Helmut Marko Red Bull Racing F1


Christian Horner onthulde dat een podiumplaats in de Grand Prix van België het 'doel' was voor Pérez, maar dat lukte hem niet want hij eindigde op P7.
Nog verontrustender voor de Mexicaanse coureur was dat hij negen plaatsen voor Max Verstappen startte en drie plaatsen achter hem eindigde.

Zijn matige prestatie betekende dat Red Bull opnieuw een klap kreeg in het constructeurskampioenschap, want het werd voorbijgestreefd door McLaren en de voorsprong van Red Bull slonk tot 42 punten.
Marko maakte geen geheim van de situatie toen hij door Sky werd gevraagd of de toekomst van Pérez de komende week zou worden besproken.

“Ja, dat doen we”, was zijn botte antwoord. “We hebben maandag een vergadering, maar het gaat niet alleen over Checo”, vertelde de teambaas aan de media in Spa. “Er zullen ook andere onderwerpen op de agenda staan, wat we altijd doen als we de zomerstop ingaan.”



Hij was niet onder de indruk van de prestaties van de 34-jarige in de Grand Prix van België. "Dat is niet wat we van hem hadden verwacht. Hij stortte volledig in, vooral in de laatste stint”, vertelde hij aan Servus TV. "Hij viel helemaal weg en reed soms tijden van 1.48. Wat er zo positief uitzag in de kwalificatie, kwam er helaas niet uit in de race."


Red Bull heeft nu een 'paar coureurs op de kandidatenlijst staan om de Mexicaanse coureur te vervangen als ze daartoe besluiten. “Onze situatie is zodanig dat we ook de algehele situatie voor 2025 zullen doornemen”, vervolgde hij.

"We hebben een paar coureurs die kunnen instappen - dus we hebben een concept. Voor Sergio is P7 vanaf de tweede plaats op de grid niet wat we hadden verwacht.”
Red Bull rijdt woensdag op Imola met Daniel Ricciardo en Liam Lawson tijdens een filmdag die kan beslissen over Pérez' vervanger.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS