Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Het Spaans F4 presenteert kalender winterkampioenschap voor 2025 op drie circuits

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 oktober 2024 13:45

Het F4 Spaans Winterkampioenschap blijft vooruitgang boeken in de aanloop naar zijn aanstaande debuut in 2025 en is verheugd om een kalender aan te kondigen die bestaat uit drie evenementen van elk twee kwalificatie en drie races tussen februari en maart.

Het F4 Spaans Winterkampioenschap onthult kalender voor 2025

Na de aankondiging van de start afgelopen juli, als antwoord op de behoeften van de huidige en toekomstige teams die zich aansluiten bij het Spaanse F4-kampioenschap, is er nu een volgende stap gezet door het schema voor het debuutseizoen te onthullen. Dit wordt gedeeld met het nieuw opgerichte Eurocup-3 Spaans Winterkampioenschap.

Ondersteund door de Koninklijke Spaanse Automobielfederatie (RFEDA) gaat het F4 Spaans Winterkampioenschap van start op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto in het weekend van 7-9 februari 2025.

Van daaruit gaan de teams en coureurs naar het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão voor het tweede evenement op de kalender, dat plaatsvindt op 21 en 23 februari.

De eindstrijd om de titel wordt van 7 tot en met 9 maart gehouden op het Circuito de Navarra om de nieuwe Spaanse winterkampioen F4 te kronen.

“We zijn enthousiast over de oprichting van het nieuwe F4 Winterkampioenschap. De ontvangst van teams in onze serie en de interesse van anderen in het buitenland is het beste teken dat dit de juiste beslissing is. In een categorie als de Formule 4 is het cruciaal, misschien wel meer dan in welke andere ook, dat coureurs kwaliteitstijd op het circuit krijgen, omdat dit de basis is om te leren in Single-seaters. Hier zullen coureurs die deelnemen aan zowel het Spaanse F4 Winterkampioenschap als het volledige seizoen deelnemen aan 10 evenementen en in totaal 30 races om hun potentieel volledig te ontwikkelen”, aldus Marco Rodríguez, algemeen directeur van het Spaanse F4-kampioenschap.

2025 F4 Spaans Winterkampioenschap kalender*
R1 - Circuito de Jerez-Ángel Nieto (7-9 februari 2025)
R2 - Autodromo Internacional do Algarve (21-23 februari 2025)
R3 - Circuito de Navarra (7-9 maart 2025)

*In afwachting van de definitieve goedkeuring van de RFEDA

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS