Karting • Chrono

Sem Knopjes pakt met clean sweep overtuigende dagzege in NK Kerpen: "Het kon echt niet beter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2024 19:50

KERPEN – Ook tijdens de vijfde ronde van het NK Rotax Max liet Sem Knopjes op overtuigende wijze zien wie de beste is in de DD2-klasse. De twintigjarige karter uit Nigtevegt won ook in Kerpen het dagklassement van het NK van Chrono Karting, en de manier waarop zei alles. Hij was de snelste in de trainingen, in de kwalificatie, in de eerste race én in de finale. In de DD2 Masters-klasse liet zien vader Maurits zien ook op het podium thuis te horen. Helaas stond een paaltje een topdrieklassering hem letterlijk in de weg.

Van der Pol Kart Racing en Sem en Maurits Knopjes

“De vorige keer in Eindhoven won ik de finale, nu heb ik een clean sweep, dus dat is mooi”, zei een meer dan tevreden Sem, die ondersteund wordt door Multibel. “Zo winnen is het mooiste wat er is. Het kon echt niet beter. Dit was mijn beste weekend tot nu toe.”

Sem Knopjes

Dat hij dat presteerde op het circuit van Kerpen maakte zijn overwinning voor hem nog eens extra fraai. “Ik vind het één van de mooiste banen op de kalender. Aan het begin van het seizoen had ik wat pech en wat last van onervarenheid in deze klasse, maar dat hebben we tijdens de vorige ronde van het NK en hier in Kerpen rechtgetrokken.”

Vorig jaar reed Sem nog in de viertakt ID Engines Shifter-klasse. Nu rijdt hij in de tweetakt, een niveau hoger. “De ID Engines Shifter was mooi om een goede basis te leggen voor dit jaar. Nu rijd ik dus op een hoger niveau, in een andere kart en daar moest ik even aan wennen, moest even mijn draai vinden. Dat is nu gelukt. Ik stap nu met een ander gevoel in de kart dan aan het begin van het seizoen. Ik heb meer zelfvertrouwen. En met zulke wedstrijden wordt dat steeds natuurlijk ook beter.”

Vorig jaar reed hij met de ID Engines-kart twee keer in Kerpen, dus zijn baankennis was goed. “Dat heeft me in Eindhoven ook geholpen. Vorig weekend hebben we hier nog getraind en toen zag het er al goed uit. Ik denk dat we nu ieder weekend snel genoeg zijn om voorin mee te doen. Dan is het aan mij om het te laten zien.”

Zijn vader Maurits hoorde het trots aan. Hij rijdt altijd tegelijkertijd met zijn zoon dezelfde race, alleen telt zijn prestatie mee voor het Master-klassement. In navolging van zijn zoon reed Knopjes senior in Kerpen lang op podiumkoers, totdat hij een paaltje raakte in de Michael Schumacher-chicane. Dat zorgde voor een ingeklikte voorbumper en dus vijf strafseconden. Hij raakte zijn podiumplaats erdoor kwijt en werd als vierde geklasseerd bij de Masters.

Maurits Knopjes

“Ik reed op de tweede plek in mijn klasse”, blikte Maurits terug, “maar ik raakte dat paaltje. Helaas.” Wat het NK betreft is het nu zomerstop van zes weken en dat kwam hem goed uit. Tijdens de tweede ronde van het NK eerder dit seizoen in Berghem was hij namelijk gecrasht en daar had hij een ribblessure aan overgehouden. “Nu kan ik eindelijk de ribben laten herstellen.”

Tegelijkertijd keek hij uit naar de rest van het NK. “We hebben topmateriaal, de Sodi is een goede kart. Dirk van der Pol zorgt voor een goede motor en carburatie. We hebben echt niks te mopperen. Als je dan ook een goede rijder hebt, dan valt alles samen en dan domineer je”, doelde hij op de prestaties van zijn zoon. “Laten we hopen dat we met de ondersteuning van Multibel het de rest van het seizoen zo kunnen houden. We willen kampioen worden en naar het WK voor Rotax Max-rijders!”

Sem en Maurits bedanken het hele team van Van der Pol Kartracing, Marianne, Dirk, Joost en Multibel.

Sem en Maurits Knopjes worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Multibel.

Wat is MultiBel?
Meer dan 3.000 organisaties gebruiken MultiBel om medewerkers veilig te houden en sneller te reageren als er zaken misgaan. Inzetgebieden zijn onder andere BHV alarmering, ontruimingen, de beveiliging van alleenwerkers, incidentbestrijding, IT- en productiestoringen en het oproepen van interventieteams. Door de combinatie van al deze toepassingen ontstaat één veiligheidsplatform dat tijd bespaart, vervolgschade beperkt en zorgt voor continuïteit.

De klanten van Multibel zijn divers, van gemeenten tot zorginstellingen en van de industrie tot bijna de helft van de Nederlandse ziekenhuizen. Zij kiezen voor MultiBel vanwege het gebruiksgemak, de vele mogelijkheden en de gegarandeerde betrouwbaarheid. MultiBel is de eerste Cloudoplossing die gecertificeerd is als ontruimingsinstallatie en voor de beveiliging van personen. Bezoek de goed verzorgde website van Multibel eens!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS