Karting • Chrono

Karttalent Niki Naruhito toont blakende vorm met P2 in NK Rotax Max! “Ik ben er blij mee”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 06:44

KERPEN – Met een podiumplaats tijdens de vijfde ronde van het NK Rotax Max bewees karttalent Niki Naruhito dat hij in een blakende vorm verkeert. Op de kartbaan van Kerpen werd de elfjarige coureur uit Zutphen ijzersterk tweede in de Micromax-klasse. Een week eerder had hij al de derde ronde van het clubkampioenschap van Eefde gewonnen.

Niki Naruhito

“Ik ben er blij mee”, was Niki’s logische reactie. Zeker ook omdat hij er aan het begin van het weekeinde geen rekening mee had gehouden dat hij nog op het podium zou eindigen. “Na de kwalificatie stond ik op plek zes. Ik had de slipstream niet gepakt terwijl ik dat wel moest doen.”

Maar de ambitieuze Niki gaf niet op en ging er in de prefinale eens goed voor zitten. Hij moest als zesde starten en lang ging het goed. “Maar op een gegeven moment wilde ik iemand inhalen en zat perfect aan de binnenkant en raakte mijn concurrent niet, maar mijn voorwielen zaten niet binnen 30cm van zijn voorwielen en de andere coureur stuurde al in en botste tegen mij aan en spinde zelf. Hierdoor kreeg ik een tijdstraf van drie seconden, terwijl diverse KZ-coureurs, die het zagen het een correcte inhaalmanoeuvre vonden. Hierdoor werd ik vijfde.”

Dat was inderdaad jammer, maar dat hij ondanks die tijdstraf nog steeds vijfde werd, zei veel over zijn daadwerkelijke snelheid. Dat bleek later die dag ook wel in de finale. Niki: “Die begon goed. Ik pakte bij de start meteen een plek. Daarna heb ik nog twee plekken gepakt en toen raakte ik in een gevecht met de nummer twee. Toen ik hem had ingehaald kon ik een gaatje slaan. Het voelde goed toen ik hem inhaalde.”

Zo denderde hij uiteindelijk als tweede over de finish op de legendarische Duitse piste waar vroeger Formule 1-grootheden als Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Nico Rosberg en Nico Hülkenberg de basis van hun carrière hebben gelegd. Niki’s resultaten in Kerpen leverden hem zoveel punten op dat hij over een kleine zes weken, tijdens de zesde ronde van het NK, meedingt naar een ticket voor deelname aan de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

Niki Naruhito

En aangezien Niki in blakende vorm verkeert, lijkt hij daarop een alleszins goede kans te maken. Trouwens, over die blakende vorm gesproken: een week eerder had hij de derde ronde van het clubkampioenschap van Eefde gewonnen.

Niki wist nog precies hoe dat weekeinde was gegaan. “In de kwalificatie regende het hard en werd ik derde. Daarna won ik de prefinale. Dat was fijn. In de finale was ik ook snel, maar was Milano Schiphorst nog wat sneller. Maar omdat ik achter hem tweede werd, won ik het dagklassement.”

Nu staat hij aan de leiding in dat clubkampioenschap. Dat in combinatie met zijn tweede plaats in Kerpen zorgde ervoor dat de talentvolle Gelderlander veel zelfvertrouwen heeft. Wat dat betreft heeft hij dit jaar al een mooie ontwikkeling doorgemaakt. “Aan het begin van het seizoen was het nog een beetje zoeken. Nu maak ik veel minder foutjes. Dat scheelt heel veel!”

Niki bedankt Toon Rosendaal van TR Motorsport, Jan Muys, Michiel de Wild van Autoservice de Wild in Zutphen, Michel Vacirca en Dennis van CRG Holland, Jeroen Hoetink en Tjerk van Thebalux, Ricardo, Marcel, Arnold en Brent van O.W. karting, Marcel van Kombikart, Pietjan, Ivo van Berkel, Kees Kloosterboer, Valerie Lecolle, Marie Planchard, Bas Koomen en Taco Willemsen van SOLIDWORKS Daussault Systemes waarmee o.a. CRG en Maranello de kartframes en onderdelen ontwerpt, alle andere sponsoren, Tim Koens, Bas en Edinio voor de kartlessen in Eefde, Edwin en Michel Veeneman, Tonny Tuitert van Tebuvo, Jay Hamer, Fuhat en Faldir Chahbari van RockyFit en zijn vader, moeder, zusje en oma Hilda.

Niki Naruhito zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerd? Neem contact op via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS