Karting • Chrono

Thierry Delré bewijst met podium de snelheid van TD Racing Kart ook in warme omstandigheden en met grip!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 10:01

KERPEN – Met een uiterste krachtsinspanning slaagde Thierry Delré er zondag in een welverdiende podiumplaats veilig te stellen in het Nederlands Kampioenschap KZ2 Plus van Chrono Karting. De 37-jarige kartpiloot uit Sint-Truiden werd knap derde in deze zeer competitieve klasse tijdens de vijfde ronde van de titelstrijd. Het was bovendien een mooie bevestiging dat zijn eigen kartmerk TD Racing Kart ook op banen met veel rubber en in warme omstandigheden goed presteert.

Thierry Delré bewijst snelheid van TD Racing Kart ook in NK KZ2 Plus

En dan te bedenken dat de snelle Vlaming niet in optimale omstandigheden aan het weekeinde op de Duitse piste begon. “Het begin was moeilijk omdat we hier nagenoeg niet hadden kunnen trainen. En de keer dát we hier hebben getraind, regende het. We hebben voor deze wedstrijd dus niks kunnen testen voor warme omstandigheden”, legde Thierry uit.

“Zaterdag hebben we wat problemen met de motor gehad, dus we hebben weinig kunnen oefenen. Daarom verliep de kwalificatie ook moeizamer. Gelukkig hebben we het chassis snel voor elkaar gekregen. In de prefinale en de finale hebben we ons nog moeten aanpassen, maar uiteindelijk was de snelheid goed.”

Thierry, die normaal racet met een Modena-motor rijdt in de KZ2 Plus-klasse met een TM-krachtbron. En dat was even wennen. “De derde en vierde versnelling van de TM is net iets anders dan de Modena. In Kerpen kun je maar op één plaats inhalen en dat is op het einde van het rechte stuk. Hier kom je de bocht uit in de derde versnelling en dan pakken anderen twee meter en kun je net niet inhalen. Dat maakte het voor mij iets moeilijker.”

Toch slaagde hij er in de finale in een podiumplaats veilig te stellen. Hij reed lang op de vierde plaats, maar kwam steeds dichterbij aan de nummer drie. “Die maakte in de voorlaatste ronde een klein foutje waardoor hij iets minder goed de bocht uitkwam. Toen wist ik dat het moest gebeuren. Hij blokte mij en ik ging buitenom.” Voor zijn mooie inhaalactie buitenom werd Delré ook beloond met de Driver of the Day-award!

Thierry kreeg loon naar werken en dus de zo gewenste podiumplaats. Die getuige zijn snelheid bovendien welverdiend was. “Inhalen was hier een probleem, maar de snelheid was zeker goed. Ook het chassis is goed. Ik ben er vooral tevreden mee dat het hier in Kerpen goed is gegaan. Dit is een baan met heel veel rubber en heel moeilijke omstandigheden in de warmte. Ik kan tevreden vaststellen dat de TD dus ook goed is in warme omstandigheden.”

Thierry Delré

En, niet te vergeten, met een KZ2-kart. Thierry is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen met zijn eigen chassis en constateert dat de TD Racing Kart in steeds meer klassen om het podium en de overwinning meedoet. “Eender welk niveau, eender welke banden. Laat ons Tony Kart en andere grote merken pijn doen, dan is het voor mij goed. We groeien elk jaar meer en meer.”

Dat laatste geldt vooral voor de IAME X30-competities omdat Thierry en zijn team zich vooral daar hebben getoond de afgelopen jaren. “Dus het is logisch dat er daar steeds meer vraag kwam. Nu proberen we ons te tonen in de KZ. We proberen volgend jaar weer een paar goede rijders te hebben om grotere wedstrijden te rijden en dan zien we wel.”

Zelf rijdt hij dus ook nog graag zijn wedstrijden. Uiteraard voor zijn plezier, maar toch vooral ook om zijn chassis verder te ontwikkelen. “Daarom rijd ik enkel interessante KZ-wedstrijden. In Genk in de winter had de baan weinig grip. Daarom was het interessant om te weten hoe het chassis het doet. Hier is veel grip. Dat is ook interessant, zodat we weten wat we daar moeten doen.”

Door de jarenlang aanhoudende prestaties valt zijn chassis op. Nu dus ook in de KZ2. Thierry: “Er zijn wel mensen die zich vragen stellen. Dat merken we wel. Daarvoor doen we het. Als we de evenknie kunnen zijn van Tony, CRG en Birel is dat mooi. Ik denk dat we in de KZ2 Plus zeker kunnen winnen als ik me er volledig op zou kunnen toeleggen. Maar dat gaat helaas niet. Nu moet het zelf racen tussen de soep en de patatten door. Na mijn crash van twee jaar geleden heb ik het fysiek ook moeilijker, maar daar wordt aan gewerkt, dus dat komt wel goed.”

Thierry doelt daarmee vooral op volgend seizoen. “Dit jaar ga ik proberen me meer te focussen op de X30 Master en daarin mee te doen aan het WK in Valencia en daar samen met mijn rijder Jim Ringelberg daar een mooi resultaat neer te zetten. En dan hopen dat de kalenders voor volgend jaar beter vallen om meer KZ te kunnen rijden en daar ook het WK te rijden!”

Thierry Delré bedankt Modena, zijn vader en zijn familie.

Geïnteresseerde rijders of kartteams kunnen zich melden bij Thierry Delré. Wil je ook eens testen met de nieuwe TD Racing Kart, of wil je meer informatie over de TD Kart contacteer Thierry! E-mailadres: [email protected].

Kijk ook eens op de website van TD Racing Kart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS