Karting • Chrono

Tygo Holthausen verkeert in blakende vorm en snelt naar P2 in Kerpen! "Gewoon een topweekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 12:20

KERPEN – Begin deze maand won hij al de derde ronde van het Kart4Fun-kampioenschap, zondag pakte hij een niveau hoger een podiumplaats tijdens de vijfde ronde van het NK Rotax Max van Chrono Karting. Het elfjarige karttalent uit Groesbeek werd op het legendarische kartcircuit de Erftlandring in Kerpen knap tweede in de Minimax-klasse.

Tygo Holthausen

“Tweede, daar ben ik heel blij mee blikte Tygo kort na de prijsuitreiking terug op zijn prestaties. "We waren snel dit weekend, dus ik had het wel verwacht. In de trainingen ging het al goed. Ik reed steeds in de top vijf. Het was gewoon een topweekend.”

Zo slaagde Tygo erin op de baan waar Formule 1-grootheden Michael Schumacher en Sebastian Vettel de basis voor het racen legden, zijn grootste succes van het seizoen boekte. “Dit baantje ligt me wel”, zei de snelle Gelderlander. “Je kunt hier mooi slipstreamen en de baan heeft snelle bochten. Het is één van mijn favoriete circuits. Spa is mijn favoriet. Daar kun je over de kerbs vliegen.”

Nadat de Maranello-rijder in de trainingen in Kerpen het nodige zelfvertrouwen had opgedaan met uitstekende rondetijden, snelde hij in de kwalificatie naar een knappe derde tijd. Tygo: “Ik lag de hele tijd eerste maar in de laatste ronde was ik ineens derde. Dat was nog steeds prima. Ik kon daardoor in de prefinale aan de binnenkant starten.”

Hij had vervolgens ook nog eens een uitstekende start. “Ik had bij de start meteen P2 te pakken. Daarna was ik de hele tijd aan het vechten met een andere rijder en ben ik een plek teruggevallen. Zo ben ik uiteindelijk vierde geworden. Dat was een beetje jammer.”

Maar goed, het dagklassement wordt opgemaakt aan de hand van de uitslag in de finale. Dus er was nog niks verloren. Tygo moest de race als vierde starten en die begon met de nodige consternatie. “Ik had echt geluk dat ik niet werd meegenomen tijdens de start, want er knalden twaalf karts op elkaar”, legde hij uit. “Ik reed toen weg met Cees (Muys, red.). Ik duwde hem op.”

Tygo Holthausen

Zo bepaalde het duo het tempo van de race en kon Tygo relatief onbedreigd naar de tweede plek snellen. Natuurlijk was hij daar maar wat blij. “Ik had dat niet meer verwacht vanaf de vierde plek. Dit is mijn beste resultaat van het seizoen. Mijn eerste podiumplaats van het seizoen in het NK. Dat is echt super!”

Het is een teken dat Tygo flink wat progressie heeft geboekt. Want winnen in Kart4Fun was al mooi, dat hij dan nu in het NK ook voorin meedoet, zegt nog meer over zijn uitstekende vorm van het moment. Het had zijn zelfvertrouwen in ieder geval flink gesterkt. “Ik verwacht dat ik dit seizoen nog wel kan winnen!”

Tygo bedankt Toon Rosendaal voor de goede kart, zijn moeder, zijn bonusvader die hem steunt bij het karten en zijn vader die altijd komt kijken, zijn opa en oma's, monteur Bjorn voor het harde werken en zijn vrienden op de kartbaan.

Tygo zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerd? Neem contact op via [email protected].

Instagram Tygo Holthausen: karting.tygo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS