Formule 1

Horner ziet een andere Perez door problemen Max Verstappen: "Ik denk dat er een soort 'Het ligt niet alleen aan mij'-gevoel' was"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2024 08:00

Sergio Pérez heeft meer vertrouwen gekregen nu blijkt dat de balansproblemen bij Red Bull niet alleen bij hem speelden, maar ook bij Max Verstappen.

Max Verstappen en Sergio Pérez F1

Christian Horner, teambaas van Red Bull, zei: "Hij loopt een halve centimeter hoger na dat besef. Ik denk dat er een soort 'Het ligt niet alleen aan mij'-gevoel was, en dat heeft hem psychologisch echt opgetild."

Pérez presteert dit weekend in Bakoe vergelijkbaar met Verstappen. Horner zei hierover: "Het is goed om te zien dat hij zijn zelfvertrouwen terugvindt - in elke sessie was hij er bovenop, en het is zo belangrijk om dat momentum vast te houden in de kwalificatie en de race."

Red Bull introduceerde een nieuwe vloergeometrie om de recente balansprobleemen aan te pakken. Horner merkte op: "Het is nog steeds heel erg close, maar ik denk dat we een betere balans in de auto hebben. Sergio zit zeker meer in zijn comfortzone."

"Het goede is dat beide coureurs melden dat sommige vervelende eigenschappen die ze in Monza hadden, er nu niet zijn. Dat is bemoedigend."

"Je wil in dat magische window zitten", zei Horner over de slipstreamstrategie. "We willen beide coureurs vooraan hebben. En naarmate de kwalificatie vordert, wordt het steeds moeilijker om een slipstream te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS