Formule 1

Jacques Villeneuve uit kritiek op Lando Norris: 'Je hoeft pas van je gas af wanneer je bij geel bent'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 20:02

Lando Norris kreeg zaterdag een flinke tik te verwerken. Hij werd uitgeschakeld tijdens Q1 en start de Grand Prix van Azerbeidzjan als zeventiende. De positie werd later omgezet naar P16 door de DQ van Pierre Gasly. McLaren en Norris wijten de voortijdige exit aan onduidelijkheid omtrent gele vlagen, maar Jacques Villeneuve denkt daar beduidend anders over. De Canadees is in gesprek snoeihard voor de Britse kampioenschapskandidaat.



De wereldkampioen van 1997 concludeert dat Norris de problemen volkomen over zichzelf heeft afgeroepen. “Het moet frustrerend zijn. Maar, volgens mij hoef je pas van je gas af wanneer je bij een gele vlag bent. Toen Norris daar aankwam, was de gele vlag reeds verdwenen. Daarnaast ging hij ook wijd in de laatste bocht, dus zijn rondetijd was sowieso niet zo goed geweest.”

Toch stelt Villeneuve ook dat de hoop nog niet gevlogen is voor Norris; de titelaspiraties hoeven wat de Canadees betreft nog niet meteen in de koelkast. “Hij weet dat hij een snelle auto heeft en hij weet ook dat Red Bull het moeilijk heeft op het rechte stuk, in verband met die grote vleugel. Max kan een probleem hebben bij de start, of de eerste ronde niet goed doorkomen. Norris kan nog steeds een paar punten scoren en de schade beperken. Als Verstappen op pole had gestaan, was het een ander verhaal”, besluit de voormalig Formule 1-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS