Karting • GK4 Kartseries

Kartpiloot Fabian Galloo beloont harde werken met klinkende eerste podiumplaats!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 augustus 2024 16:10

EINDHOVEN - Met een felbevochten en verdiende derde plaats tijdens de GK4 Kart Series kreeg Fabian Galloo zondag een fraaie beloning voor al het harde werken van de afgelopen jaren. De 25-jarige karttopper uit Oostende pakte in de Rotax Max Senior-klasse daarmee zijn eerste podiumplaats. Het hoeft geen betoog dat hij daarmee wat blij was!

Fabian Galloo

“Dit voelt zeker heel goed”, zei Fabian na de prijsuitreiking op circuit De Landsard in Eindhoven. “Het is mijn eerste podiumplaats sinds ik begin dit jaar gestart ben met de wedstrijden GK4 Kart series. Dit is als een droom voor me. Ik heb mijn kans gepakt en ben heel tevreden.”

Dat hij snel was, toonde de piloot van topteam Bijnens Maarten Racing al in de vrije trainingen. “Die gingen heel goed”, legde hij uit. “In de kwalificatie was ik daarna een beetje ontgoocheld, omdat die niet zo goed ging. Maar daarna heb ik de knop omgedraaid en dacht ik: gewoon knallen. Elke race is daarna heel goed verlopen.”

In de laatste race, de finale, was het wel nog even spannend, bekende hij. “Er kwam een concurrent dicht achter me rijden en die begon een beetje te duwen. Ik probeerde natuurlijk mijn positie te behouden en dat is zeer goed gelukt. Zo werd ik derde. Ik probeer me constant te ontwikkelen en te pushen voor de volgende wedstrijden. Het gaat met stapjes vooruit. We komen er wel.”

Fabian was eerst jarenlang actief in huurkarts op indoorbanen. “Ik ging regelmatig met twee vrienden naar de banen van Poperinge en Kortrijk. We deden er ook aan wedstrijdjes mee.” Op zijn twintigste begon de snelle Vlaming met karten op outdoorbanen. “Ik had een wedstrijdkart gekregen als verjaardagscadeau tijdens mijn examenperiode. Ik was volop aan het studeren en de kart stond ineens voor de garagepoort in een aanhangwagen. Ik heb hem meteen even geprobeerd. Zo is het allemaal begonnen.”

Fabian Galloo

Die eerste keer in een potente wedstrijdkart was op het circuit van Genk. Fabian: “Het was even wennen en het was spannend. Het was draaien, keren, slippen. Elke keer stapjes maken. Karten is nu echt mijn passie. Ik kan niet zonder!”

Voor Fabian is het racen bovendien een mooie afleiding van zijn veeleisende job. “Ik werk als ontwerper bij Fluvius in Brugge. Daar houd ik me voornamelijk bezig als ontwerper van verlichting voor openbare wegen”, lichtte hij toe. “Dat is interessant, maar ik heb er ook veel aan mijn hoofd. In deze sport kan ik me dan lekker afreageren.”

Johan, Fabians steun en toeverlaat, hoorde het met een glimlach aan. Hij is blij hoe Fabian van de kartsport geniet. “Ik heb Fabian langgeleden ontmoet en we hadden een ontzettende klik. Wij komen al jaren heel, heel goed overeen”, aldus Johan.

“Hij reed heel graag indoor en heeft me verschillende malen meegenomen naar de baan. Op een gegeven moment zei hij: ik wil graag mijn grenzen verleggen. Wil je eens met me mee naar het outdoorcircuit in Genk?
Ik geloofde in hem en in zijn mogelijkheden. Ik had daarom als verrassing een kart gekocht en zo is het begonnen. Een bijdrage leveren om iemand zijn dromen te helpen waarmaken is het mooiste wat er is. Dankzij de professionele begeleiding van het raceteam “Bijnens Maarten Racing”, de vaste teambegeleiding en sponsors“ heeft Fabian al diverse kartstages in Italië, Portugal, Le Mans,… kunnen meemaken en klopt de puzzel volledig en hebben we mooie dagen, mooie resultaten en veel voldoening!”

Met zo’n dergelijke omkadering wacht Fabian nog een mooie toekomst in de kartsport!

Fabian bedankt Johan, zijn mama, zijn grootouders, Maarten en Erwin en zijn sponsors, voor de grote steun en de mogelijkheden daardoor in de kartsport, met een zeer speciale attentie voor Dhr. M. Verlent.

Fabian wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
-“Bijnens Maarten Raceteam”
- vast begeleidingsteam
- sponsoren:
- Firma BE-Inject
- M. Verlent Consulting
- Sympatisanten

Fabian zoekt nog support voor zijn raceactiviteiten:
Facebook: Fabian Galloo

Website Bijensmaartenracing

[email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS