Formule 1

Lewis Hamilton is verbijsterd door zaterdag-dip

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2024 07:01

Lewis Hamilton zag zijn veelbelovende vrijdagsnelheid opnieuw verdampen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mercedes-coureur start zondag vanaf de zevende plaats.

Lewis Hamilton F1 Baku


"Elke zaterdag is het hetzelfde, dus ik ben niet echt verrast”, vertelde Hamilton aan de media. "In VT1 en VT2 voelde de auto geweldig en was ik echt snel. Ik denk dat minstens de tweede startrij mogelijk was."

Hamilton was verbaasd over het verschil met vrijdag: "Vanaf de eerste ronde konden we vooraan meedoen. Je vraagt je af of de anderen op vrijdag zwaarder waren. Het voelde gisteren geweldig. Toen we vandaag begonnen, werkten de banden de hele dag niet."

De zevenvoudig wereldkampioen F1 hoopt op verbetering in de race: "We zullen als team analyseren waarom dit gebeurde en hopelijk verbeteringen aanbrengen. Het doel is om zondag naar voren te komen, en ik blijf positief dat we dat kunnen doen."

Teamgenoot George Russell kwalificeerde zich als vijfde, bijna een halve seconde sneller dan Hamilton. Russell werd onderzocht voor het negeren van gele vlaggen, maar ontliep een straf.”

"Ik was best tevreden met mijn rondes in de kwalificatie," zei Russell. "Ze voelden allemaal sterk. Helaas hadden we niet helemaal de snelheid om voor pole te vechten."

"Ferrari is meestal snel op stratencircuits en dat bleek weer het geval. Ik denk niet dat we met hen om de overwinning kunnen strijden, maar hopelijk zitten we in de strijd om het podium."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS