Karting • CIK-FIA

Live-timing: Race 1 FIA EK karting - KZ, KZ2 en KZ2 Masters op Motorland Aragón

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2024 01:15

De eerste van de twee rondes van het FIA Europees Kampioenschap karting - KZ, KZ2 en KZ2 Masters is van 4 tot en met 7 juli 2024 in Spanje. 155 coureurs hebben zich ingeschreven voor het evenement in Alcaniz en vertegenwoordigen 29 landen. Met 27 KZ's wordt de hoofdklasse goed ondersteund. Meer dan tien officiële teams vertegenwoordigen de grootste chassismerken op het hoogste niveau. 91 KZ2-deelnemers benaderen het recordaantal deelnemers, terwijl de 37 KZ2 Masters laten zien dat er bij deze leeftijdsgroep echte belangstelling is voor internationale wedstrijden.

Ronde 1 FIA Europees Kampioenschap - KZ, KZ2 en KZ2 Masters op Motorland Aragón

MotorLand Aragón, een prachtig circuit van 1671 meter lang, werd tussen 2008 en 2013 door de CIK-FIA gebruikt voor de direct drive categorieën. Dit jaar maken de karts met krachtige versnellingsbak hun debuut in een FIA-kartkampioenschap. Het snelle circuit heeft een steile helling door de ligging op een heuvel, niet ver van het beroemde motorracecircuit met dezelfde naam. Het circuit, dat lijkt te zijn ontworpen voor de KZ-categorieën, biedt een zeer breed uitzicht voor de toeschouwers.

Volg de resultaten op de voet via de LIVETIMING van Race 1 van de FIA Europees Kampioenschap karting - KZ, KZ2 en KZ2 Masters op Motorland Aragón.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS