Karting • CIK-FIA

Pech kost snelle Christiaan de Kleijn finale in EK: "Ik had de kart nog aangeduwd maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juli 2024 01:05

ALCANIZ - Christiaan de Kleijn liet tijdens het Europees Kampioenschap KZ2 in Spanje zien een goede snelheid te hebben, maar tegenslag in de superheat voorkwam een goed resultaat. Door een crash op het circuit van MotorLand Aragón zag de negentienjarige coureur uit Bosch en Duin zijn kansen op een goed resultaat in rook opgaan.

Christiaan de Kleijn CRG

“Ja dit is teleurstellend”, zei Christiaan over zijn weekeinde op het circuit van Alcaniz in Spanje. “Het was een lastig weekend. Ik werd in de superheat van de baan gebeukt waardoor ik de finale niet haalde. Ook hadden we niet helemaal de snelheid die we hadden verwacht.”

Toch waren zijn resultaten in de heats zeker niet slecht in het grote Europese topveld dat in Alcaniz aan de start stond. Na een moeizame kwalificatie ging het al een stuk beter. Daarna snelde hij achtereenvolgens naar de dertiende, vijftiende, negentiende en nog eens de negentiende plaats.

Daarbij moet worden opgemerkt dat hij in de laatste heat als twaalfde over de finish kwam. Door een ingeklikte bumper kreeg Christiaan echter de reglementaire vijf strafseconden opgelegd en daardoor werd hij als negentiende geklasseerd.

Maar wat Christiaan betrof was het niet goed genoeg. Zeker niet omdat hij tijdens een eerdere test op het Spaanse circuit een stuk sneller was geweest. “Het ging toen een stuk beter dan nu. Dat vond ik wel apart. Het weer was hetzelfde, dik dertig graden, en de grip op de baan ook, dus daar lag het niet aan. Het veld was sowieso heel sterk; iedereen zat heel dicht bij elkaar, maar ik had wel verwacht de finale te halen.”

Christiaan de Kleijn

Maar ja, het toen kwam de superheat op zondagochtend. En die verliep niet zoals gehoopt. Christiaan startte de race als 23ste. “Verder naar achteren starten is altijd lastig”, wist hij. “Het liep niet helemaal. En toen werd ik vol van de baan gereden en crashte ik. Ik had de kart nog aangeduwd maar ik finishte helaas achteraan.”

En dat betekende dat hij een plek in de finale misliep. Dan maar de volgende keer beter. Veel beter, wat Christiaan betreft. Zijn volgende race is de vierde ronde van het DKM-kampioenschap. Die wordt gehouden op het circuit van Kerpen. De Utrechter, die in 2022 DKM kampioen in de DSKC-klasse werd, had goede hoop op een uitstekend resultaat. “Vorig jaar ging het ook goed. Toen reed ik in de finale van tien naar twee. Dus ik verwacht weer om het podium te kunnen meedoen!”

Christiaan bedankt zijn monteur Raimo, Jeroen Kramp, Michel Vacirca, zijn ouders en familie, iedereen bij CRG Holland en zijn sponsoren.

Christiaan de Kleijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS