Formule 1

Max Verstappen niet langer verzekerd van 'slam dunk' met RB20: "Dit blijft eb en vloed!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 14:45

David Coulthard, 13-voudig racewinnaar, suggereert dat de verschillen in de Formule 1 nog nooit zo klein zijn geweest en gelooft niet dat het wereldkampioenschap van 2024 gegarandeerd voor Max Verstappen is.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Na vier van de eerste vijf races te hebben gewonnen, heeft Verstappen te maken gehad met aanvallen van McLaren, Ferrari en Mercedes en wordt de uitdaging voorin steeds groter.

Een bezoek aan het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft niet geleid tot de terugkeer van de dominantie van Red Bull waar de rivalen bang voor waren. Het gat tussen racewinnaar Verstappen en de nummer twee Lando Norris bedroeg slechts twee seconden.

Tijdens zijn gesprek op Channel 4 werd Coulthard verteld dat hij al het hele seizoen spreekt over grotere concurrentie op de F1-grid, waarop hij antwoordde: "Als je kijkt naar de werkelijke rondetijden van de twintig auto’s, dan zit het dichter bij elkaar dan ooit in de geschiedenis van de sport."

"Iedereen is dichter bij Red Bull gekomen. We hebben gezien dat Checo Pérez, die gemiddeld twee of drie tienden langzamer was dan Max, naar de achterhoede van de top tien begint te glijden. Max moet dus echt werken om die overwinningen te pakken. Dit blijft eb en vloed, afhankelijk van of het circuit bij je auto past en of je ontwikkelingsprofiel voor je werkt gedurende de rest van het seizoen. Dus ik denk niet dat het een slam dunk is dat dit Max Verstappens wereldkampioenschap is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS