Formule 1

Max Verstappen genoot van gevechten in sprintrace: "Je zag ze vol pushen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juni 2024 11:23

Max Verstappen heeft de sprintrace voor de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander vertrok vanaf pole position en eindigde fier aan kop van het veld, maar erg makkelijk was het niet. Verstappen werd kortstondig ingehaald door Lando Norris en genoot van het gevecht met de Brit.

Max Verstappen Grand Prix Oostenrijk

Bij de start hoefde Verstappen niet in de spiegels te kijken, want hier was Verstappen erg snel weg. Enkele rondjes later kwam Norris steeds dichterbij en probeerde hij de Nederlander al meerdere keren in te halen. Toch lukt het Norris, maar erg kort. In de run van bocht drie naar bocht vier haalde Norris Verstappen in, maar bij het aanremmen voor bocht vier kon Verstappen de koppositie weer overnemen.

"Ik zou zeggen dat het een goede eerste ronde was, maar toen de DRS werd geactiveerd was het erg lastig om los te komen”, begint Verstappen in gesprek met Alex Wurz na de sprintrace. “Dat duurde een paar rondjes en dat leverde een paar leuke duels op. Maar toen we uit de DRS konden komen, kon ik mijn eigen race rijden.”

“Je zag dat de auto's vol aan het pushen waren om het me moeilijk te maken. Er zijn een paar dingen die we beter kunnen doen, want de race is langer en dat is zwaarder voor de banden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS