Formule 1

Stake F1 Team KICK Sauber onderaan de pikorde in de Formule 1

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 juni 2024 19:15

Spielberg - Stake F1 Team KICK Sauber beleefde een moeilijke zaterdag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, want zowel de Sprint als de kwalificatiesessie voor de race van morgen leverden geen positieve resultaten op voor het team.

Stake F1 Team KICK Sauber

Scoren in de 23 ronden tellende Sprintrace was altijd al een hele opgave en de sessie werd dan ook vooral een testsessie voor Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, die respectievelijk als 18e en 20e eindigden. In de kwalificatie kon het team echter niet de stap voorwaarts maken die nodig was om een plek in Q2 te claimen, Valtteri en Zhou eindigden op dezelfde positie als in de eerdere sessie.

Het resultaat van zaterdag zal het moeilijk maken om een positief resultaat te behalen in de race: maar omdat Oostenrijk traditioneel spannende evenementen oplevert, blijven alle mogelijkheden open voor het team.

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger: "De resultaten van vandaag - zowel de sprint als de kwalificatie - hebben duidelijk gemaakt dat we dit weekend onderaan de pikorde staan. We hebben verschillende set-up opties geprobeerd om extra prestaties te vinden, door zowel de aero als de mechanische balans te veranderen, maar dit had geen effect op het eindresultaat. Barcelona was een beter weekend gebleken, wat laat zien dat we betere prestaties kunnen neerzetten, maar dit weekend hadden we moeite met ons tempo en we moeten heel eerlijk tegen onszelf zijn: dit moet ons stimuleren om harder te werken om te herstellen. We moeten ons op alle gebieden van de auto verbeteren: daar is ieders inzet voor nodig, zowel hier als in de fabriek, om uit de kritieke situatie te komen waarin we ons nu bevinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS