Formule 1

Max Verstappen kan weer lachen na pole position in Spielberg: "Heb ervan genoten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juni 2024 15:38

Max Verstappen was in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk veruit de snelste man op de baan. De 26-jarige Nederlander had ruim vier tienden voorsprong op Lando Norris, die tweede kwalificeerde. Verstappen scoorde voor het eerst in drie raceweekenden een Grand Prix pole position dus kan weer lachen.

Max Verstappen Formule 1 Oostenrijk

Verstappen was tijdens de sprintkwalificatie als de snelste man en won de sprintrace zaterdagmiddag met verve. In de kwalificatie voor de Grand Prix van zondag zette hij deze lijn voort en liet hij de concurrentie ver achter zich.

Na de kwalificatie spat het zelfvertrouwen van Verstappen af: "De kwalificatie ging echt goed”, begint Verstappen na de kwalificatie in gesprek met Jolyon Palmer. “We hebben aan de hand van de dingen die we vanmiddag hebben geleerd, hier en daar nog wat aan de auto aangepast. Ik denk dat dit heel erg goed werkte.”

“De baan is een beetje warmer dan vrijdag en dat maakt het lastiger, maar de auto voelde goed aan. Ik kon de bochten echt aanvallen, elke run was goed. Ik heb ervan genoten. Het is een tijdje geleden dat we op pole stonden, dus het is een geweldig gevoel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS