Formule 1

Lando Norris baalt na zeldzame fout: "Leek wel een amateur"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juni 2024 12:16

Lando Norris leek de sprintrace in Oostenrijk even te kunnen winnen, maar na een ‘mislukte’ inhaalactie op leider Max Verstappen moest Norris aan het einde van de rit genoegen nemen met de derde positie. Na de race is de Brit zichtbaar teleurgesteld in zijn optreden.

null

Norris hijgde in de openingsfase van de race veelvuldig in de nek van Verstappen en was constant te zien in de buitenspiegels van de RB20. In de run naar de vierde bocht van het circuit probeerde hij het uiteindelijk, met DRS schoot Norris naar de eerste positie, maar Verstappen counterde keihard terug en nam de leidende positie opnieuw over. Naast de leidende positie, verloor Norris ook de tweede positie aan zijn teamgenoot.

Na de race doet hij zijn verhaal bij Alex Wurz: "Ik liet de deur zomaar openstaan voor Max. Ik leek wel een amateur. Er waren enkele aspecten die we beter hadden kunnen doen. Over het algemeen gezien denk ik dat dit een mooi resultaat is. De auto was heel sterk, vooral tegen het einde van de race. Ik probeerde nog wel langs Oscar te komen, maar uiteindelijk lukte dat niet door de vuile lucht in de tweede sector."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS