Formule 1

Maximaliseren op de Red Bull Ring: "Het gevoel met de auto was tot nu toe heel goed"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 juni 2024 21:20

Spielberg - Stake F1 Team KICK Sauber had het moeilijk in de kwalificatie van de Sprint tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De korte, snelle Red Bull Ring leverde een moeilijke dag op voor Valtteri Bottas die strandde in het eerste deel van de kwalificatiesessie. Het zal een hele opgave voor het team worden om punten te halen.

Valtteri Bottas Stake F1 Team KICK Sauber

"Het gevoel met de auto was tot nu toe heel goed en ik had verwacht dat onze rondetijden beter zouden zijn. Ik had twee foutloze ronden en hoewel de tweede werd geschrapt vanwege de limieten op de baan, zou dat niet veel verschil hebben gemaakt, want hij was maar twee honderdsten van een seconde sneller."

"Helaas komen we nog steeds tekort als het gaat om de snelheid van een enkele ronde. De Sprint van morgen wordt een lastige klus om achteraan te starten, vooral in een korte race zonder pitstops, maar we hebben daarna nog de kans om de set-up te veranderen. We zullen al onze aandacht richten op het maximaliseren van deze lessen en kijken hoe we onze prestaties morgen in de hoofdkwalificatie en op zondag kunnen verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS