Formule 1

McLaren-teambaas teleurgesteld na vroege uitschakeling Lando Norris: 'We zijn met de FIA in gesprek'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 15:15

Voor het team van McLaren was de kwalificatie in Baku er een van twee gezichten: Oscar Piastri werd weliswaar tweede, maar Lando Norris, de voornaamste bedreiger van Max Verstappen, strandde in Q1 en start morgen als zeventiende aan de race. Andrea Stella, de teambaas van het Britse team, reageerde na afloop voor de microfoon van Sky F1.



De Italiaanse voorman baalt van de wijze waarop Norris’ uitschakeling tot stand kwam. Wat hem betreft heeft de FIA een fout gemaakt, en hij wil daarom graag in gesprek met de autosportfederatie. “We zijn met de FIA in gesprek waarom we een gele vlag te zien kregen, die had nooit gezwaaid mogen worden”, concludeert Stella.

Op de beelden is te zien dat wanneer Norris het gas loslaat, er geen gele, maar een witte vlag wordt gezwaaid. Stella verklaart hoe deze misvatting kon gebeuren. “Het werd op het laatste moment op de display getoond. Wij hebben onze eigen beelden bekeken en zagen inderdaad een gele vlag. We zijn nu met de FIA in gesprek over hoe dit kon gebeuren, want dit was voor ons niet het ideale moment”, aldus Stella.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS