Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Mercedes Junior Alex Powell behaalt eerste Euro F4-overwinning in Monza

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 oktober 2024 09:31

Alex Powell was goed op dreef in Monza. De Prema Racing Mercedes-junior pakte zijn eerste F4-overwinning, op het podium gevolgd door de nieuwe leider in het kampioenschap Akshay Bohra van US Racing. Tomass Stolcermanis van Prema Racing eindigde op P3.

Alex Powell behaalt eerste overwinning in Monza

Tijdens het ACI Racing Weekend in Monza vond de eerste van de 3 races in de laatste ronde van het Euro 4-kampioenschap plaats. Een spannende race van 30 minuten plus één ronde, een van de spannendste van het jaar. Alex Powell, Mercedes F1-juniorcoureur van Prema Racing, behaalde zijn eerste F4-overwinning. De Amerikaans-Jamaicaanse coureur, die al een paar jaar in Monza woont, vierde zijn eerste overwinning in de stad waar hij vandaan komt. Akshay Bohra, de Amerikaans-Indiase coureur van US Racing, pakte de tweede plaats na intense gevechten op de baan - eerst met zijn teamgenoot Jack Beeton en later met Powell in de slotfase, waarbij de twee inhaalacties uitwisselden. Deze tweede plaats brengt Bohra dichter bij Slater in de strijd om het kampioenschap. De auto van Freddie Slater spinde terwijl de Britse coureur in race 1 vocht voor de topposities, maar de Prema Racing-coureur herstelde zich vakkundig van de achterhoede van het veld om in de punten te finishen. Tomass Stolcermanis van Prema Racing pakte de derde plaats na een uitstekende prestatie. Hij klom op vanaf de 14e plaats op de grid in een van de meest levendige en spannende races van het seizoen. De Letse coureur veroverde de laatste twee posities in de laatste ronde en haalde Beeton en Yamakoshi aan de buitenkant in na een briljante slipstreamstrategie. Lees HIER het hele verslag van race 1.