Formule 1

Michael Andretti over zijn F1-toetredingsmysterie: "Onze auto staat volgende week in de windtunnel"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 oktober 2023 18:02

We zijn weliswaar in de ban van het ‘welles-nietes’-vervolgverhaal van Andretti en zijn komst in de Formule 1, maar ondertussen gaat de technische ontwikkeling van hun bolide gewoon door. Afgelopen vrijdag zei Michael Andretti in Austin dat hij er nog steeds naar streeft om in 2025 op de Formule 1-grid te staan. Dit ondanks aanhoudende tegenstand van rivaliserende teams. Bovendien meldde de Amerikaan dat hij een auto met de huidige specificaties klaar had om te testen. Andretti, een voormalige F1-coureur en de zoon van de F1-wereldkampioen Mario Andretti uit 1978 met succesvolle teams in verschillende autosportseries, vertelde aan Sky Sports Television dat de komst van een Andretti F1-team de sport alleen maar ten goede zou komen. Hij voegde eraan toe dat een grote hoeveelheid fans de komst van Andretti steunen, zelfs bejubelen. En verder is het voor hem een soort ‘mysterie’ waarom de bestaande tien teams tegen de komst van zijn team zijn. Hoe kun je nou tegen een nieuw team zijn dat wordt gesteund door het merk Cadillac van General Motors?!

Andretti_Cadillac_F1_concept
Andretti Cadillac F1 concept

De regerende FIA heeft de aanvraag van Andretti goedgekeurd en doorgestuurd naar Formula One Management (FOM), eigendom van Liberty Media, voor commerciële besprekingen, wat enige tijd kan duren. "We zijn nog steeds aan het scannen voor '25", zei Andretti. “Onze auto staat volgende week daadwerkelijk in de windtunnel, dus we hebben een auto die al is opgebouwd in de specificaties van ’23, dus we kunnen er voluit voor gaan. We bouwen een team. Op dit moment is het '25, het zou ook '26 kunnen zijn, maar we zullen zien', voegde hij eraan toe.

Andretti had een overeenkomst met Alpine voor een motor, maar Bruno Famin, de nieuwe baas van dat Renault-team, zei onlangs dat de deal was afgelopen. “Technisch gezien ging was de overeenkomst voorbij, maar zodra we onze goedkeuring hebben gekregen, zal dat worden opgelost”, zei Andretti. “Daar maken wij ons geen zorgen over.”

Andretti_Autosport_Michael



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS