Formule 1

Pierre Gasly blijft bij Alpine, update over nieuwe teamgenoot

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 10:43

Pierre Gasly heeft zijn toekomst aan Alpine verbonden door een meerjarige contractverlenging te tekenen bij het team uit Enstone.

Pierry Gasly Alpine F1


Gasly kwam in 2023 bij Alpine met een eerste tweejarige overeenkomst, maar heeft ervoor gekozen om in de toekomst bij het fabrieksteam van Renault te blijven terwijl hij en het team op zoek zijn naar een weg terug naar de top van het veld.

Gasly verliet de Red Bull-stal om zich bij Alpine te voegen voor het begin van het seizoen 2023 als vervanger van de vertrekkende Fernando Alonso, die de overstap had gemaakt naar Aston Martin. Reserve- en juniorcoureur Oscar Piastri tekende op dat moment voor McLaren.

Gasly vormt sindsdien een volledig Franse line-up met Esteban Ocon. Het team heeft inmiddels bekendgemaakt dat Ocon aan het einde van dit jaar 2024 vertrekt. Teambaas Bruno Famin bevestigde dat er te zijner tijd een aankondiging komt over zijn teamgenoot.

Gasly (28) heeft met Alpine tot nu toe één podiumplaats behaald, een indrukwekkende P3-finish tijdens een hectische, nat en droog verlopen Grand Prix van Nederland vorig jaar na een twaalfde startplaats. Dit seizoen zijn de tijden echter moeilijker geweest, omdat de A524 het seizoen op een niet-competitieve basis is begonnen.

Hij noemde het weekend van de Grand Prix van Spanje echter ‘de beste race van het jaar voor ons als team’, na een sterkere vertoning terwijl ze op zoek zijn naar de weg terug naar vorm. Gasly: "Ik voel me erg thuis bij dit geweldige team. Ik geniet ervan om deel uit te maken van zowel het Formule 1-project als de bredere visie van Alpine Cars. Ik ben hier nu meer dan achttien maanden in dienst en het is altijd de bedoeling geweest om een langetermijnproject met het team op te bouwen.”

"Hoewel het tot nu toe op de baan een uitdagend seizoen is geweest, blijf ik trouw aan het project en ga ik nergens heen. Ik ben blij met de veranderingen, het harde werk en de richting die het team uitgaat. Er zit veel potentieel in het personeel en de middelen van dit team. Ik ben enthousiast over wat komen gaat in de toekomst en op dit moment concentreer ik me op de dagelijkse details die we invoeren om onze prestaties te verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS