Formule 1

Prijzenswaardig initiatief tijdens Britse Grand Prix: Williams bedankt zijn meer dan 1000 teamleden voor hun inzet!

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juli 2024 12:40

Williams Racing zal komend weekend tijdens de Britse Grand Prix de namen van alle 1.005 teamleden in een spectaculaire Union Jack-kleurstelling tonen, als onderdeel van een reeks thuisrace-evenementen. De FW46, gereden door Alex Albon en Logan Sargeant op Silverstone, zal worden getransformeerd in een vlag die wordt gehesen, als dank en waardering voor iedereen op het hoofdkantoor van het team in Grove, New York en Londen en bij de races en die onvermoeibaar werken aan de missie om het Williams-team terug te brengen naar voren op de grid. Hun namen zijn op ingewikkelde wijze verweven in het rood-wit-blauwe ontwerp van de motorkap, in een week vol speciale evenementen en activiteiten voor de thuisrace. Het Williams-team heeft dit seizoen onder druk herhaaldelijk uitzonderlijk teamwerk en veerkracht getoond, en de kleurstelling is een eerbetoon aan de enorme menselijke inspanning die nodig is om in de Formule 1 te racen.

Williams_livery_GP_England_2024 artist impression

In een aparte toevoeging zal de in Manchester gevestigde teampartner THG zijn Myproteïne-merk op de achtervleugel zien verschijnen als een eenmalige Britse GP-special. Om de festiviteiten langs het circuit voort te zetten, zal de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Tom Kerridge zich bij het team voegen om een feestmaal te verzorgen op Silverstone voor de gasten van Williams. De wereldberoemde kok zal het hele weekend in de teamcamper een menu bereiden met de beste Britse producten.

Op het circuit zullen alle inspanningen tijdens de thuisrace van Williams worden aangevoerd door de in Londen geboren Alex Albon in de Formule 1 en de Britten Zak O'Sullivan in de Formule 2 en Luke Browning in de Formule 3. Williams Racing Driver Academy F2-racer Franco Colapinto zal Logan's FW46 besturen in FP1 na een sterke start van zijn rookie F2-seizoen. Fans zullen ook worden getrakteerd op een ster uit de erfgoedcollectie van Williams wanneer Jenson Button wordt herenigd met zijn allereerste F1-auto, de Williams FW22 uit 2000, voor een reeks demonstratieritten.

Williams_livery_GP_England_2024 Alexander AlbonAlexander Albon

Buiten het circuit zal de inzet van Williams om fans ongeëvenaarde toegang en ervaringen te bieden in volle gang zijn. Onze London Fan Zone, gepresenteerd door Kraken, zal zich in het iconische Piccadilly Circus bevinden, in het hart van de hoofdstad en zal optredens bevatten van Alex Albon, Logan Sargeant, teambaas James Vowles, Jenson Button en de Williams Academy F2-coureur Zak O'Sullivan. Een innovatieve Augmented Reality-ervaring, ‘Where is Williams’, neemt fans mee op een virtuele speurtocht langs bezienswaardigheden in Londen op zoek naar Williams-memorabilia, waarbij de uiteindelijke winnaar een Britse race-ervaring voor twee personen veiligstelt. Speciale Silverstone-petten en T-shirts die het erfgoed van Williams vieren, zullen te koop zijn, en vrijdag zal de eerste release plaatsvinden van een whisky in beperkte oplage van het licentiepartnerschap met Coachbuilt Whiskey – mede opgericht door Jenson Button – die de constructeurs zal herdenken. ' Kampioenschapswinnende FW18 uit 1996 die toentertijd Damon Hill de Drivers-titel opleverde, is ook aanwezig.

Fans die de race op Silverstone bijwonen, kunnen hun rijvaardigheid testen in de Williams Racing-simulators, gelegen naast de Silverstone UTC aan de buitenkant van het circuit, tegenover de pits van het National Circuit. Williams zal ook zijn al lang bestaande toewijding voortzetten om de toegang tot de Formule 1 te vergemakkelijken en de volgende generatie te inspireren om een carrière in de autosport te overwegen door een reeks F1-tentoonstellingen te brengen naar een F1-familiedag in het dorp Silverstone op donderdag. Gezinnen kunnen racepakken, banden, helmen en koolstofvezel van dichtbij bekijken, maar ook poseren voor foto's op een Williams-winnaarspodium.

Williams_livery_GP_England_2024 Jenson ButtonJenson Button

En de festiviteiten zullen doorgaan zodra de race voorbij is, terwijl Williams naar het prestigieuze Goodwood Festival of Speed gaat – een groot evenement van het Britse zomerseizoen. F1-coureurs Alex Albon en Logan Sargeant, teambaas James Vowles en F1 Academy-ster Lia Block zullen allemaal achter het stuur kruipen van de 1982 Drivers' Championship-winnende FW08 tijdens het jaarlijkse paradepaardje van de autosport.

Alex Albon: “Ik kijk ernaar uit om terug te zijn in Groot-Brittannië voor de thuisrace van het team, niet alleen vanwege de fans, maar omdat Silverstone voor mij de ware betekenis van racen is en de plek is waar ik voor het eerst verliefd werd op de sport. Het is een van de beste races op de kalender, die gepassioneerde fans van over de hele wereld laat genieten van zo’n speciale Grand Prix, en het is de perfecte plek om de enorme teaminspanning te vieren die gepaard gaat met racen over de hele wereld. De Fan Zone bevindt zich dit jaar op zo’n iconische locatie en deelt wat Williams zo speciaal maakt met degenen die Silverstone niet kunnen halen.”

Williams_livery_GP_England_2024 Logan SargeantLogan Sargeant

Logan Sargeant: “Ik heb altijd van racen op Silverstone gehouden. Het circuit heeft alles wat een coureur wil dankzij zijn snelle en vloeiende karakter. Ik heb goede herinneringen aan deze plek gedurende mijn hele carrière, en het is altijd een plek geweest waar ik goed heb gepresteerd. Racen met de namen van elk teamlid op de auto is de perfecte manier om ieders harde werk en een thuisrace voor Williams te markeren. Het zijn de fans die Silverstone zo speciaal maken. Ze behoren tot de meest gepassioneerde ter wereld en je kunt echt voelen dat ze achter het team staan. Williams via onze Fan Zone naar het hart van Londen kunnen brengen, is een geweldige manier om in contact te komen met zowel oude als nieuwe fans.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS