Formule 1

Rafael Villagómez maakt stap omhoog naar FIA F2 met Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 januari 2024 21:22

Zeewolde - Rafael Villagómez stapt op de autosportladder en bereidt zich voor op deelname aan de 2024-editie van het FIA F2-kampioenschap. Daarmee maakt Villagómez de rijdersbezetting van Van Amersfoort Racing in de F2 compleet en zal hij naast zijn onlangs aangekondigde teamgenoot Enzo Fittipaldi gaan racen.

Rafael Villagómez Van Amersfoort Racing

Villagómez vertelt over zijn overstap naar het op één na hoogste niveau van de Formule-racerij: "Ik ben erg enthousiast over mijn overstap naar de F2!" Rafael promoveerde op 22-jarige leeftijd naar de FIA F2: "Ik ben klaar voor dit volgende niveau. De dynamiek van een F2-auto is indrukwekkend, maar ik heb veel vertrouwen gekregen na een succesvolle test na het seizoen in Abu Dhabi vorig jaar. De test heeft zowel mezelf als de mensen om me heen bewezen dat F2 de juiste categorie voor me is om me verder te ontwikkelen als coureur. Het team en ik kennen elkaar erg goed en daar kunnen we allemaal alleen maar van profiteren. Ik kijk er erg naar uit om onze reis samen voort te zetten en het seizoen te beginnen."

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing, is al even enthousiast om samen met Rafael een nieuw kampioenschap aan te gaan: "Als team streven we altijd naar een langdurige samenwerking met onze coureurs. De voordelen van zo'n langdurige relatie zijn zeer waardevol en zullen Rafael helpen om in een hoog tempo progressie te boeken, net als zijn ervaring in de F3 natuurlijk. Door zijn ongeëvenaarde vastberadenheid hebben we Rafael sterk zien groeien en rijpen als coureur en hij is klaar voor deze volgende uitdaging. We zijn volledig toegewijd om hem onze voortdurende steun te bieden, vooral in dit spannende volgende hoofdstuk van zijn racecarrière."

Van Amersfoort Racing is een professioneel raceteam uit Nederland. Het werd in 1975 opgericht door Frits van Amersfoort. Sindsdien heeft Van Amersfoort Racing een lange traditie opgebouwd van het ondersteunen van opkomende coureurs op hun weg naar een hoger niveau. F1-coureurs als Max en Jos Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Kevin Magnussen en Giedo van der Garde raceten allemaal voor het gelijknamige team van Frits van Amersfoort in de beginfase van hun carrière, voordat ze doorstroomden naar de Formule 1.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS