Formule 1

Red Bull overweegt team orders ten faveure van Verstappen: 'Checo weet 100% wat zijn rol is'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 14:48

Het team van Red Bull Racing zal zich ongetwijfeld achter de oren krabben na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix in Azerbeidzjan. Coureurs Sergio Perez en Max Verstappen kwamen respectievelijk niet verder dan een vierde en vijfde plaats. Christian Horner heeft in gesprek met Sky Sports gereageerd op het resultaat. De teambaas van de Oostenrijkse renstal stelt dat Verstappen de onbetwiste nummer één is, ondanks zijn mindere startpositie.



“Teamorders zijn altijd een precair onderwerp, maar Checo weet 100% wat zijn rol is. En dat is om Verstappen zo goed mogelijk te ondersteunen en zoveel mogelijk punten binnenhalen voor het constructeurskampioenschap. Of we ze daadwerkelijk van positie laten wisselen, hangt natuurlijk af van waar ze zijn op de baan”, vertelt Horner.

Volgens Horner heeft het feit dat Verstappen heden ten dage ook veelvuldig met de auto worstelt, voor hernieuwd vertrouwen gezorgd bij teamgenoot Perez. “Hij heeft zijn borst weer vooruit. Het was een beetje als: ‘Kijk, het ligt niet alleen aan mij’, en dat heeft hem vertrouwen gegeven. Er komen een aantal banen aan waarop hij sterk is en hopelijk kan hij dit weekend sterk afsluiten”, besluit Horner zijn verhaal over Perez.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS