Formule 1

Sainz na P3 in kwalificatie Grand Prix Azerbeidzjan: 'Hopelijk kan ik morgen hier de beste versie van mezelf laten zien'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 13:48

Carlos Sainz start zondag als derde tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hoewel de Spanjaard Oscar Piastri en polesitter Charles Leclerc voor zich moest dulden, is Sainz niet geheel ontevreden na afloop van de kwalificatie. De tweevoudig racewinnaar in de Formule 1 reageerde kort na afloop voor de camera van F!TV.



Het was een onstuimige kwalificatiesessie, die menig coureur de kop koste. Lando Norris was het voornaamste slachtoffer, hij werd uitgeschakeld in Q1 en start morgen vanaf de zeventiende positie. Gelukkig voor Sainz bleef hij gevrijwaard van pech en zodoende zette hij een keurige derde tijd neer, en dat terwijl hij zich doorgaans niet geheel comfortabel voelt op de straten van Baku.

Ik denk dat we een solide kwalificatie hebben gehad, een solide dag en dat we ons in een goede positie hebben gebracht voor morgen. Ik ben hier in mijn carrière nooit 100% verbonden geweest, het is een circuit waar ik vaak moeite mee heb. Ik heb iets gevonden dat goed gaat. Het derde deel gaf me meer vertrouwen en ik zit in een goede positie voor morgen. Ik ben hier nog nooit mijn beste versie van mezelf geweest, maar ik denk dat we dat morgen wel kunnen zijn”, reageerde Sainz na afloop.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS