Formule 1

Speculatie over toekomst: "Max Verstappen en vooral zijn vader en zijn management willen winnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2024 17:02

Ralf Schumacher heeft zijn twijfels geuit over de toekomst van Red Bull na het vertrek van Adrian Newey naar Aston Martin. De voormalig F1-coureur noemt de claim van teambaas Christian Horner dat Red Bull ook zonder Newey kan presteren 'onzin'.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Schumacher verwacht dat Aston Martin snel vooruitgang zal boeken met Newey: "Ik ben er heel zeker van dat Aston Martin een wonderbaarlijke sprong zal maken - al volgend jaar, zo niet zelfs nu aan het einde van het jaar."

Over Neweys vertrek bij Red Bull zegt Schumacher: "Hij wil zich gewoon bezighouden met motorsport. Hij wil enthousiaste mensen om zich heen hebben die geen gevoeligheden hebben, en slechts één doel: snelle auto's bouwen en races winnen."

Schumacher speculeert ook over de toekomst van Max Verstappen: "Max Verstappen en vooral zijn vader en zijn management willen winnen, ze willen strijden om de wereldtitel. Adrian Newey is een bekende figuur voor hen, net als Honda."

De toekomst van Red Bull zonder Newey ziet Schumacher somber in: "De auto van 2026 zou weleens niet zo goed kunnen zijn zonder Neweys inbreng."

Over Horners positie zegt Schumacher: "De prestaties zijn er niet meer. Dat is iets wat hij moet accepteren. Ik ben niet zeker of hij het kan overleven. Ik vermoed van niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS