Formule 1

Toto Wolff reageert op Max Verstappens 'ja tegen Red Bull in 2025'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juni 2024 06:30

Toto Wolff heeft weerlegd dat Max Verstappen definitief 'ja' heeft gezegd tegen een verblijf bij Red Bull in 2025, door te zeggen dat de Nederlander dat niet 'duidelijk' heeft gezegd. Hoewel Verstappen nog tot het einde van 2028 bij Red Bull onder contract staat, heeft Wolff er geen geheim van gemaakt dat hij de drievoudig wereldkampioen wil overhalen om naar Brackley over te stappen. En liever vroeger dan later.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Zozeer zelfs dat hij wacht met het aankondigen van George Russells teamgenoot bij Mercedes voor 2025 tot het einde van het jaar, wanneer hij weet of de toekomst van Mercedes 'bij Kimi Antonelli ligt of bij Max', zoals hij tegen DAZN zei.

Verstappen gooide de deur echter zo goed als dicht tijdens de rijderspersconferentie van donderdag voor de Grand Prix van Oostenrijk, toen hij zei dat 'we ook werken en ons richten op volgend jaar om te proberen weer competitief te zijn'.

Onder druk gezet over het onderwerp later in de persconferentie, antwoordde de drievoudig wereldkampioen: "Heb je dat niet eerder uit mijn antwoord gehaald? Ik denk niet dat hij duidelijk ja zei. Maar ik was er niet bij."

Op de vraag of dat betekende dat hij nog steeds hoopte Verstappen over te halen naar Brackley, antwoordde de teambaas: "Zoals ik altijd zeg: we houden ons vrije stoeltje zo lang mogelijk vrij. Eerst en vooral moeten we onze auto sneller maken. Als de auto snel is, zullen snelle coureurs bij ons willen rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS