Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

VIDEO: Hybride technologie maakt dit weekend IndyCar-debuut, maar hoe werkt het?

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juli 2024 12:08

De komst van de nieuwe Hybride technologie in de IndyCars komt steeds dichterbij. Komend weekend in Mid-Ohio maken de nieuwe krachtbronnen hun debuut. Lees en kijk hieronder hoe de nieuwe technologie werkt en hoe deze is geďncorporeerd in het bestaande IndyCar-chassis.

Rinus Veekay IndyCar Hybrid Mid-Ohio
Rinus Veekay test de hybride ECR-machine

De ontwikkeling van de hybride technologie voor de nieuwe IndyCars begon al in oktober 2022. Toen werden de eerste tests met de nieuwe motorconcepten verreden. In augustus 2023 werd de verbrandingsmotor voor het eerst gekoppeld aan de hybride eenheid en getest op Sebring International Raceway door Scott Dixon en Will Power. Hierna werden verschillende tests gereden, onder andere op de roadcourse van Indianapolis en Road America.

Honda IndyCar Hybrid
De nieuwe Honda-krachtbron in volle glorie

De hybride motor van de IndyCar, een 2,2-liter twin-turbocharged V-6, is een unieke krachtbron die werd ontwikkeld door Chevrolet en concurrrent Honda. De hybridecomponent voegt extra kracht toe, waardoor de raceauto’s een gecombineerd vermogen van 900 pk bereiken. Daarnaast kunnen de coureurs dankzij het elektrische component hun auto zelfstandig weer starten als deze na een off-momentje is afgeslagen.

Bekijk in de onderstaande video in detail hoe de technische componenten zijn verwerkt in het bestaande IndyCar-chassis.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS