Formule 1

Charles Leclerc geeft kampioenschap niet op: "Zijn het constantst"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 19:00

Ferrari heeft de zaakjes de afgelopen tijd goed op orde. Vorige week scoorden Charles Leclerc en Carlos Sainz nog een knappe 1-2 op het Circuit of The Americas. Ze komen steeds dichterbij in het constructeurskampioenschap en presteren constant erg sterk.

Charles Leclerc Ferrari

Het team van Ferrari kende een positief weekend in COTA. Bij de start van de Grand Prix nam Charles Leclerc de leiding over en later reed Carlos Sainz naar de tweede positie. Deze 1-2 komt na sterke prestaties voor het team in Azerbeidzjaan, Nederland en Monza.

Ferrari liet tijdens de eerste twee vrije trainingen in Mexico opnieuw een sterk tempo zien en hopen ze opnieuw mee te dingen voor de overwinning. Charles Leclerc put hoop uit het feit dat Ferrari één van de constantste teams is van het moment: “We zijn heel consistent geweest en ik denk dat we onze eigen prestaties hebben gemaximaliseerd, wat het belangrijkste is. Ik denk niet dat we per se de snelste zijn geweest tijdens de laatste paar races. Maar we waren wel het constantst en we hebben de meeste punten gemaximaliseerd vergeleken met onze concurrenten”, begint de Monegask.

“We hadden de beste auto in Austin en dat is goed, want vooral met het oog op de laatste vijf races was dat wat we nodig hadden en het is de best mogelijke manier om deze triple header te beginnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS