Formule 1

Verstappen reageert na teleurstellend resultaat in de kwalificatie: 'Wist meteen dat het lastig ging worden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 14:08

Max Verstappen kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan niet verder dan P5. Bovendien werd de Nederlander voor het eerst dit jaar verslagen in de kwalificatie door zijn teamgenoot, Sergio Perez start als vierde. Een teleurgestelde Verstappen blikte vlak na de kwalificatie terug op zijn verrichtingen voor de microfoon van Viaplay.



De Red Bull-coureur wist naar eigen zeggen meteen dat hem een moeilijke sessie te wachten stond. “Na de eerste run in Q1 wist ik al dat het moeilijk ging worden. Er waren een aantal dingen veranderd aan de auto, dat maakte het heel lastig. Veel gestuiter aan de achterkant, vooral bij het ingaan en uitkomen van bochten.”

Na een relatief positief optreden in Q2, ging het in het laatste deel weer niet van een leien dakje en Verstappen was niet in staat de beste versie van zichzelf te tonen. “Q3 moest natuurlijk beter, maar ik maakte wat foutjes waardoor de auto uitbrak. In de tweede run had ik weer veel last van het stuiteren. Als je niet comfortabel bent, kun je niet aanvallen”, stelt Verstappen.

De drievoudig wereldkampioen bekijkt de zaak met een realistische blik, hij verwacht ook geen wonderen tijdens de race van zondag. “We hebben wat dingen aangepast, dus we weten natuurlijk waar het van komt. Het is niet dat ik dan teneergeslagen in de auto zit, maar ik wist wel dat het lastig ging worden. Met de auto van nu voelt het natuurlijk niet goed, maar we gaan zien wat morgen brengt”, besluit Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS