Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: de temperamentvolle SEAT Leon e-Hybrid PHEV

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 september 2023 21:15

De Leon en Leon Sportstourer met efficiënte plug-in hybride aandrijflijn keren terug in het leveringsgamma van SEAT. De Leon e-Hybrid geeft voorrang aan elektrisch rijden, maar schakelt gemakkelijk over naar brandstof voor extra power. Met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en het sportieve FR PHEV Business Intense uitrustingsniveau laat hij niets te wensen over.

Leon e-Hybrid PHEV

Met de terugkeer van de 1.4 TSI e-Hybrid-modellen krijgt het temperament van de Leon letterlijk en figuurlijk een boost. De direct ingespoten 1.4 TSI turbomotor werkt namelijk samen met een krachtige elektromotor en een DSG-automaat. Het systeemvermogen van de aandrijflijn bedraagt 150 kW/204 pk. Daarmee zijn de Leon e-Hybrid-modellen de krachtigste uitvoeringen binnen de range. Ook op het gebied van efficiency heeft de plug-in hybridetechnologie zijn voordelen. Naast een lage CO2-uitstoot vanaf 25 g/km - aantrekkelijk voor zakelijke rijders met een beperking op uitstoot - maakt de 12,8 kWh accu bijvoorbeeld een elektrische actieradius van wel 63 kilometer** (62 km** voor de Sportstourer) mogelijk. De ruime gecombineerde actieradius draagt ook op langere ritten bij aan een ontspannen gevoel. Voor vakanties, kleine verhuizingen en vrije tijd mogen de Leon e-Hybrid-modellen aanhangers met een gewicht tot 1.500 kg trekken.

Leon e-Hybrid PHEV

Sportiviteit als basis
De Leon 5-deurs en Leon Sportstourer met plug-in hybridetechnologie worden standaard geleverd als FR PHEV Business Intense. Dit uitrustingsniveau staat om te beginnen voor maximale sportiviteit. Standaard zijn bijvoorbeeld 17 inch lichtmetalen velgen, het FR-onderstel voor sportief rijden, diverse FR designdetails (waaronder de bumpers, instapverlichting plus Cosmo Grey-afwerking van de grille en buitenspiegels) en sportstoelen met sportieve rode stiksels. Full LED-verlichting met dagrijverlichting in signaturevorm draagt bij aan de sterke uitstraling.

Leon e-Hybrid PHEV

Ook het luxeniveau is van topklasse. Zo beschikken de nieuwe modellen standaard over een navigatiesysteem met 25,4 cm touchscreen, draadloze Apple Carplay & Android Auto, SEAT Connect, slimme sfeerverlichting en een met leder bekleed, multifunctioneel én verwarmbaar stuur. Hightech features dragen bij aan een veilige en relaxte rijervaring. De Leon PHEV-modellen beschikken bijvoorbeeld over Predictive ACC (automatische afstand- en snelheidsregeling), parkeersensoren voor en achter, automatische inparkeerhulp en achteruitrijcamera. Side Assist met uitparkeerassistent, uitstapwaarschuwing, fileassistent, Travel Assist en Emergency Assist ronden het aanbod van rijassistentiesystemen af.

Leon e-Hybrid PHEV

De krachtige en luxe Leon 1.4 TSI e-Hybrid FR PHEV Business Intense is direct leverbaar vanaf € 42.850*. (Sportstourer vanaf € 44.050*). Vier jaar garantie is altijd inbegrepen.

Leon ook als efficiënte MHEV
Naast de e-Hybrid PHEV-aandrijving zijn de Leon 5-deurs en Leon Sportstourer er ook met 1.0- en 1.5 eTSI turbomotoren met efficiënte mild-hybridetechnologie. Deze techniek zorgt bijvoorbeeld dat energie die opgeslagen wordt tijdens het afremmen, gebruikt kan worden voor een extra elektrische boost bij het accelereren Alle eTSI MHEV-motoren zijn standaard voorzien van een DSG-automaat. Dat betekent kiezen: hybride rijden met of zonder stekker.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS