Formule 1

Is het stoeltje van Daniel Ricciardo nog zeker? Liam Lawson staat te popelen om opnieuw in te stappen...

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2024 16:00

De afgelopen dagen wordt er steeds meer gediscussieerd over een mogelijke ruil tussen Daniel Ricciardo en Liam Lawson. Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Ricciardo zijn stoeltje veilig is bij VCARB c.q. Red Bull. De Australische coureur staat momenteel veertiende in het rijderskampioenschap en tien punten achter zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. En daardoor begint hij de steeds concretere dreiging te voelen van Liam Lawson, die staat te popelen om na de korte periode in 2023 terug te keren naar de Formule 1, opnieuw in AlphaTauri.

Liam_Lawson_vervangt_Daniel_Ricciardo
Liam Lawson vervangt Daniel Ricciardo?

“Mijn eerste verwachting is volgend jaar, dus daar zit ik nu. Uiteraard kan ik niet te veel details geven, maar qua contract vallen onze data binnen dit venster. Dus eigenlijk verwacht ik een ja of nee voor 2025. Ik ben me bewust van wat gepraat en speculaties over de rest van het seizoen, maar daar ben ik me niet van bewust. De beslissing die ik verwacht is voor volgend jaar, maar er zijn uiteraard gekke dingen gebeurd in deze sport", aldus de goedlachse Australiër in een ietwat cryptische bewoording.

“Singapore mijn laatste race? Ik denk het niet, maar ik wil hier ook niet blijven en advocaat worden. Ik zou nee zeggen, maar we weten ook hoe deze sport werkt.”, zei Ricciardo, die daarmee niet ontkende dat hij binnenkort zijn stoeltje moet afstaan. Afwachten maar, een definitieve beslissing over de tweede RB-stoel, zoals bevestigd door Helmut Marko, wordt verwacht tussen de Grands Prix van Marina Bay en Austin.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS