Formule 1

Lewis Hamilton beticht FIA-president van racisme: 'Zeer stereotyperend'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 19:00

FIA-president Mohammed Ben Sulayem staat erom bekend het hart op de tong te hebben. Zodoende heeft de Emirati menig betrokkene bij de Formule 1 al eens in het harnas gejaagd. En nu is het weer raak: een opmerking van de topman aangaande het gedrag van de coureurs op de boardradio is bij Hamilton in het verkeerde keelgat geschoten. De Brit beticht Sulayem zelfs van racisme.



De baas van de FIA vindt dat het afgelopen moet zijn met het gescheld van coureurs op de radio. Want, zo zei hij: ‘Het zijn geen rappers’. Deze opmerking is overduidelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij de zevenvoudig wereldkampioen. Desgevraagd naar de teksten van Sulayem vertelt Hamilton het volgende: “Ik vind het niet fijn hoe hij dit beschrijft. Zijn verwijzing naar rappers is zeer stereotyperend. De meeste rappers zijn zwart, eigenlijk zegt hij dat wij niet als hen moeten zijn, er zit een racistisch element in”, stelt Hamilton.

Hoewel de Mercedes-coureur het niet eens is met de wijze waarop de baas van de autosportfederatie zijn boodschap overbrengt, heeft Hamilton wel begrip voor zijn stellingname. “Het is goed om emoties te hebben, want we zijn geen robots. Ik heb het onder controle omdat er duizenden mensen voor mij werken en ik veel volgers heb. Alles wat ik zeg en doe heeft invloed op de mensen die hun tijd opofferen en mij de kans geven om te racen”, vertelt Hamilton in gesprek met de internationale media.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS