Formule 1

Mike Krack over updates Aston Martin: "Austin? Zo snel mogelijk! Als ze eerder klaar zijn, proberen we ze naar Singapore..."

Uitgegeven door Peter Vader • 17 september 2024 15:25

Aan het einde van de GP van Azerbeidzjan in Bakoe maakte Mike Krack, teambaas van het Aston Martin-team, de balans op van de prestaties van de twee AMR24's. Fernando Alonso eindigde op de zesde plaats, waarbij zijn auto voorzien was van de oude vloer. Dit zorgde in tegenstelling tot de nieuwe bodem, voor een betere balans van de auto. Lance Stroll zelf was na de vrije training van vrijdag helemaal niet tevreden over zijn AMR24. Zijn ongenoegen werd er niet minder op toen hij zondag tijdens de race ook nog eens moest stoppen vanwege een remprobleem.

Fernando Alonso F1 Aston MartinMike Krack over Fernando Alonso: “Voor de race maakten we ons zorgen over de banden, maar Fernando slaagde er heel goed in die te managen"

Vol lof over Alonso
Mike Krack was na afloop van de race in Bakoe vol lof over de race van Alonso. Bovendien kondigde hij enige updates aan. "Het is volkomen oneerlijk omdat de zesde plaats een goede prestatie lijkt te zijn. Maar als ik naar zaterdag en zondag kijk, dan denk ik niet dat de auto op die eindklassering zou zijn uitgekomen." De Luxemburgse teambaas verwijst daarmee naar de uitvalbeurten van Sainz en Perez vanwege hun aanrijding. Door dit ongeval kon de AMR24 van Alonso naar de zesde positie klimmen, een prestatie die niet de vorm en potentie van de AMR24 weerspiegelde.

Bandenbeheer blijft moeilijk
“Voor de race maakten we ons zorgen over de banden, maar Fernando slaagde er heel goed in die te managen. Hij liet de Aston Martin op de nieuwe mediumbanden rijden en ik was verrast hoe gemakkelijk hij te besturen was. Dat werd door hem goed opgepakt, hij bleef zelfs buiten de muur, maar we hebben het desondanks nog steeds zwaar op de banden. Dus om met dit resultaat naar huis te gaan, was fantastisch gedaan door Fernando."

Goede vorm vasthouden
In een poging de positieve golf van Bakoe voort te zetten, kondigde Krack ook met de komst van updates in het verschiet voor de auto van Stroll en Alonso hoopt Krack de goede vorm vast te houden. “We zijn bezig met het verzamelen van nieuwe onderdelen, het zijn onderdelen die al ontwikkeld zijn en we hopen ze zo snel mogelijk mee te brengen zodra ze klaar zijn. Austin? Zo snel mogelijk. Als ze eerder klaar zijn, proberen we ze naar Singapore mee te nemen. De laatste onderdelen die voor AMR24 goed uitpakten, kwamen tussen Silverstone en Hongarije. Al lieten ze Aston Martin zich niet als de vijfde snelste auto meetellen, in een steeds kleiner wordend middenveld.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS