Formule 1

Piastri zorgt voor 'verdringing' bij Lando Norris, stelt Damon Hill

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2024 17:31

Damon Hill, wereldkampioen Formule 1 van 1996, denkt dat Lando Norris een gevoel van 'verdringing' ervaart nu Oscar Piastri hem overtreft in prestaties.

Oscar Piastri, McLaren F1


"Ik denk dat het moeilijk is voor Lando. Het verhaal was dat Zak Brown een zeer getalenteerde jonge coureur vond en hem promoveerde toen hij heel jong was", zegt Hill. "Hij had de overhand bij McLaren. Het was zijn thuis. Dan komt er een nieuwe jongen, deze ogenschijnlijk onbeduidende, rustige, bescheiden kerel en hij is ongelooflijk getalenteerd. Dat is moeilijk voor Lando, om die verdringing te voelen", aldus Hill.

Sky F1-commentator Harry Benjamin voegt toe dat Norris meer van Piastri's vorm moet laten zien: "Het probleem voor McLaren is dat ze Norris nodig hebben om wat meer van Piastri's vorm te tonen, want de laatste races heeft Piastri aanzienlijk meer punten gescoord."

Benjamin suggereert dat Norris meer een houding van 'niets te verliezen' moet aannemen in zijn jacht op Verstappen: "Als je degene bent die achtervolgt, met weinig te verliezen, had hij misschien niet hoeven afremmen voor die gele vlag in de kwalificatie. Als hij achtervolgt, moet hij er dan niet gewoon voor gaan?"

"Het is nog steeds een groot verschil. Dit is nog steeds Verstappens kampioenschap om te verliezen. Maar het zijn die kleine momenten gedurende een raceweekend die echt bepalend zullen zijn", concludeert Benjamin.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS