Karting • GK4 Kartseries

Rafael Bourlard domineert in KA100 en verovert WK-ticket: "Superoverwinning en superweekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 16:30

KERPEN - Met een indrukwekkende overwinning heeft Rafael Bourlard zondag niet alleen de vijfde ronde van de GK4 Kart Series op zijn naam geschreven, maar ook een ticket voor het WK IAME in Le Mans veroverd. Op het technische circuit van Kerpen in Duitsland toonde de veertienjarige piloot uit Faimes in de KA100-klasse zijn uitzonderlijke talent en snelheid.

Rafael Bourlard domineert in GK4 Kart Series en verovert WK-ticket

"Dit was een superoverwinning en een superweekend", vertelde een enthousiaste Rafael na afloop op het fameuze Duitse circuit waar ooit Formule 1-kampioenen Sebastian Vettel en Michael Schumacher het racen leerden. "Geweldig dat ik een ticket voor het WK IAME in Le Mans heb gewonnen. Le Mans is een prachtig circuit waar ik graag wil racen."

Rafaels prestatie was des te indrukwekkender gezien het zijn eerste bezoek aan het circuit van Kerpen was. "In de eerste tien minuten van de warm-up van gisteren hebben we zoveel mogelijk de baan leren kennen. Vanochtend hebben we dat nog een keer gedaan".

De jonge coureur, die pas anderhalf jaar geleden begon met karten, was onder de indruk van het circuit. Rafael: "Het is een technische en snelle baan. Ik heb ervan genoten. De chicanes en de laatste bocht vond ik het leukst."

Zijn overwinning op de Duitse piste past in een patroon van gestage verbetering. "Dit is het eerste jaar dat we een volledig seizoen GK4 rijden in de KA100. En het is mijn tweede seizoen als wedstrijdrijder", legde hij uit. "We focussen met name op het IAME Benelux-kampioenschap. Daarin kom ik uit in de IAME X30 Junior-klasse. Voor de GK4 hebben we er dus voor gekozen om alle KA100-wedstrijden te rijden."

Rafael Bourlard wins at Kerpen where Michael Schumacher started his carreer

Rafael begon met karten omdat hij gek is op racen en autosport. Voordat hij in een kart debuteerde deed hij aan basketbal. Gezien zijn lengte lijkt dat een geschikte sport voor Rafael, maar hij vond die sport niet leuk genoeg. “Ik vind racen gewoon veel leuker”, luidde zijn eenvoudige verklaring.

Het gaat in de kartsport bovendien de goede kant op voor hem. Rafael ziet zijn recente successen als een belangrijke stap in zijn ontwikkeling. "Het was een goed weekend. Het was goed voor de mindset. Als je wint, wil je nog meer winnen. Het geeft zelfvertrouwen", wist hij inmiddels uit ervaring. "We zien ook vooruitgang in de X30 Junior. Ik groei in het rijden omdat ik steeds meer vertrouwen krijg in mijn eigen kunnen."

Met het oog op het aankomende wereldkampioenschap in Le Mans is Rafael uiteraard ambitieus. "Nu ik naar Le Mans ga voor het wereldkampioenschap, wil ik winnen, winnen, winnen", sprak hij vol zelfvertrouwen.

Zijn grote doel is om ooit Sportscars-coureur te worden. "Als dat lukt zou dat echt heel mooi zijn!” Maar eerst dus nog volop karten. “Met deze overwinning en het ticket voor het WK voel ik me klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om in Le Mans te laten zien wat ik in huis heb!"

Rafael bedankt zijn monteurs en zijn ouders voor hun onmisbare steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS