Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - Flynt Schuring scoort na spannend duel met Harry King zijn eerste Carrera Cup Deutschland overwinning

Uitgegeven door Peter Vader • 30 september 2024 13:00

Een rookie versus een oude rot: het spannende duel tussen nieuwkomer Flynt Schuring en titelkandidaat Harry King domineerde zondag de race van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op de Red Bull Ring. Schuring vertrok de race vanaf pole position en wist als een echte prof de herhaalde aanvallen van zijn achtervolger af te slaan. Na 21 ronden vierde de 18-jarige Nederlander van het Duitse Proton Huber Competition-team zijn eerste Carrera Cup-overwinning. Rijdend voor Allied-Racing stelde King’s tweede plaats de titelbeslissing uit tot de seizoensfinale. Serieleider Larry ten Voorde passeerde de zwart-wit geblokte vlag als vierde, achter het stuur van zijn Porsche 911 GT3 Cup van Proton Huber Competition. De Nederlander gaat naar de finale van de doubleheader met een voorsprong van 35 punten op Harry King. Hockenheim organiseert de laatste twee races van het seizoen 2024 op 19 en 20 oktober.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 1Na een spannend duel met Harry King kon Flynt Schuring zijn eerste Carrera Cup Deutschland overwinning vieren!

Na overwinningen in de Porsche Carrera Cup Benelux en ook in de Porsche Carrera Cup Italia slechts een week geleden, is Flynt Schuring nu de achtste racewinnaar in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland van dit jaar. "Mijn seizoen begon niet zo goed, maar ik heb mij van race tot race verbeterd. Dat ik nu mijn eerste overwinning behaal, is echt geweldig", zei een opgetogen Schuring, die ook de trofee voor de eerste plaats in het Rookieklassement in ontvangst nam.

Nadat hij zaterdag de eerste race van het weekend op de F1-omloop van de Red-Bull-Ring had gewonnen, was King niet helemaal tevreden met de tweede plaats. "Ik denk dat ik Flynt had kunnen verslaan", speculeerde de Engelsman. Toen hij de race inging vanaf de vierde plaats op de grid, katapulteerde hij meteen Ten Voorde voorbij en kort daarna passeerde hij ook Kas Haverkort. King richtte zijn blik vervolgens op Schuring en deed meerdere pogingen om de leider in te halen. "Maar toen ik een waarschuwing van de wedstrijdleider kreeg over de baanlimieten, stopte ik met aanvallen. Toch wist ik, zelfs met de tweede plaats, de kloof met Larry ten Voorde met een paar punten te dichten.”

De leider in de serie ging in de tweede bocht ten onder aan King. “Harry had vandaag niets te verliezen, dat zag ik toen hij me inhaalde. Het enige wat toen nog telde, was om ongeschonden de finish te halen,” aldus Ten Voorde. Dat was ook de reden waarom de regerend Carrera Cup-kampioen terughoudend was om de als derde geëindigde Kas Haverkort aan te vallen.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 2Flynt Schuring voert het veld aan om zijn eerste plaats niet meer af te staan ondanks heftige aanvallen van Harry King

De Nederlander van het Uniserver by Team GP Elite-team was vooral blij met zijn puntentotaal voor de tweede plaats in de Rookie-categorie. “Ik kon vandaag niet tippen aan het tempo van Flynt en Harry,” gaf Kas Haverkort toe. “Maar ik heb in ieder geval mijn voorsprong in het Rookieklassement vergroot.” Dankzij zijn prestaties in de twee Red-Bull-Ring-races heeft Haverkort zijn landgenoot Robert de Haan nu verdrongen van de eerste plaats in het klassement in deze categorie. De 18-jarige coureur kwam voor het Team75 Bernhard-team als vijfde over de finish, maar werd door een tijdstraf van die positie beroofd. De titelstrijd wordt nu beslist op Hockenheim tussen Haverkort, De Haan en Schuring, die twaalf punten achter de leider staat.

De vijfde plaats ging naar Huub van Eijndhoven (Uniserver van Team GP Elite), met de zesde plaats in handen van zijn Israëlische teamgenoot Ariel Levi.

Bij de ProAm-coureurs leek Sören Spreng de zekere winnaar. In de laatste ronden van de race raakte de ProAm-leider van het GP Elite-team echter betrokken bij een botsing en viel hij terug naar de achterkant van het veld. Michael Essmann herhaalde zijn eerste plaats van zaterdag, dit keer door zijn CarTech Motorsport-teamgenoot Kai Pfister te verslaan. "Dat was een coole race met veel duels. Het was erg leuk", concludeerde Essmann. De trofee voor de derde plaats bij de ProAm-coureurs ging naar Robert Schlünssen (Allied-Racing) uit Denemarken. De strijd om de titel gaat nu tussen Sören Spreng en Michael Essmann, die slechts zes punten van elkaar verwijderd zijn. In het teamklassement gaat het duel tussen Proton Huber Competition en Uniserver by Team GP Elite in de finale verder.

“De Red-Bull-Ring biedt het allemaal: we hebben de toeschouwers opnieuw getrakteerd op twee spannende en actievolle races. Hartelijk gefeliciteerd aan Flynt Schuring met zijn eerste overwinning in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland. Alle titelbeslissingen zijn nog open – de finale op de Hockenheimring over drie weken wordt gegarandeerd een echte thriller”, aldus Thorsten Rückert, projectmanager van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland.

Uitslag race 14, Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Red-Bull-Ring (A):
1. Flynt Schuring (NL/Team Proton Huber Competition), 21 ronden
2. Harry King (UK/Allied-Racing), +2.845 seconden
3. Kas Haverkort (NL/Uniserver by Team GP Elite), +3.671 seconden
4. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competition), +4.740 seconden
5. Huub van Eijndhoven (NL/Uniserver by Team GP Elite), +6.130 seconden
6. Ariel Levi (IL/Uniserver by Team GP Elite), +6.880 seconden

Stand in het Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland-kampioenschap na 14 van de 16 races:
1. Larry ten Voorde (NL, Proton Huber Competition), 258 punten
2. Harry King (UK, Allied-Racing), 223 punten
3. Theo Oeverhaus (D, Bonk Motorsport), 171 punten

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 3Flynt Schuring

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 4Harry King

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 5Harry King

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 6Harry King

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 7Kas Haverkort

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 8Kas Haverkort

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 9Kas Haverkort

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 10Larry ten Voorde

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 11Larry ten Voorde

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 12Robert de Haan

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 13Robert de Haan

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 14Senna van Soelen

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 15Huub van Eijndhoven

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 16Huub van Eijndhoven

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 17Podium met v.l.n.r. Harry King, Flynt Schuring en Kas Haverkort

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 18Flynt Schuring

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 19Flynt Schuring

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Red Bull Ring Foto 20Flynt Schuring

Bron foto's: newsroom.porsche.com





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS