Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Overwinning voor Huub van Eijndhoven, titelbeslissingen blijven open in Porsche Carrera Cup Deutschland + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2024 05:29

De zaterdag op Hockenheim zag een verrassende winnaar van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland over de finish komen: Huub van Eijndhoven! Hij was daarmee de negende verschillende winnaar in de 15e race van het seizoen, waarmee hij een nieuw record vestigde in de 35-jarige geschiedenis van de Duitse versie van de monomerkencup, verreden met de Porsche 911 GT3 Cup.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Hockenheim Foto 1 Huub van Eijndhoven overtuigende racewinnaarHuub van Eijndhoven overtuigende racewinnaar op zaterdag

Rijdend voor het Uniserver by Team GP Elite-team, behaalde de Nederlander een overtuigende overwinning van start tot finish. De Britse coureur Harry King van Team Allied-Racing hield zijn titelkansen intact met een tweede plaats. Kampioenschapsleider Larry ten Voorde, die rijdt voor Proton Huber Competition, eindigde als zesde. Voor de laatste race van vandaag (zondag), die ook op de Hockenheimring wordt verreden, is de voorsprong van Ten Voorde op King teruggebracht tot 25 punten.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Hockenheim Foto 2 Huub van Eijndhoven 9e verschillende winnaar in 15e race van 2024Huub van Eijndhoven bovenaan op het podium: 9e verschillende winnaar in 15e race van 2024!

‟Aangezien de baan opdroogde, veranderden de gripomstandigheden met elke ronde – en ik was altijd de eerste om het nieuwe rempunt in elke bocht uit te proberen,” zei Huub van Eijndhoven lachend, terwijl hij de uitdagende omstandigheden uitlegde. De Nederlander startte vanaf pole position en controleerde de race vol vertrouwen en die vol zat met pittige inhaalmanoeuvres.

Larry ten Voorde lag aanvankelijk op de tweede plaats. De leider in het kampioenschap moest echter al snel Harry King en zijn landgenoot Robert de Haan van Team75 Bernhard laten passeren. Een ronde later schatte Ten Voorde zijn remmen voor de haarspeldbocht verkeerd in – een kans die de Britse coureur James Kellett van ID Racing en de Nederlander Flynt Schuring (Team Proton Huber Competition) niet lieten liggen: ze haalden Ten Voorde in, die uiteindelijk als zesde over de finish kwam.

Ondanks de verkleinde kloof blijft King de underdog in de titelstrijd: zelfs als hij de 16e race van het seizoen zou winnen, zou één punt genoeg zijn voor Ten Voorde om de titel te winnen. ‟Ik ben vandaag verder naar voren geëindigd dan ik had verwacht vanaf de achtste startpositie. Misschien lukt dat zondag ook. Ik blijf in ieder geval vechten tot de laatste ronde,” zei Harry King, vooruitkijkend naar de race van zondag, waarvoor hij zich als derde op de startpositie kwalificeerde.


Robert de Haan vierde de overwinning in de rookieklasse
Robert de Haan vierde de overwinning in de rookieklasse en behaalde daarmee de derde plaats in het algemeen klassement. De 18-jarige Nederlander behaalde deze indrukwekkende finish startend vanaf de 23e startpositie. De Haan werd op het podium vergezeld door Flynt Schuring van het team Proton Huber Competition, die als tweede eindigde tussen de Carrera Cup-rookies. De derde plaats ging naar de Nederlander Senna van Soelen van Target Competition. Met die prestatie nam De Haan de leiding in het rookieklassement over van Kas Haverkort (Uniserver van Team GP Elite), die niet finishte. De titel in dit klassement wordt zondag beslist in de race tussen het Nederlandse trio De Haan, Schuring en Haverkort. Spanning gegarandeerd dus!

De overwinning in het ProAm-klassement ging naar Sören Spreng. ‟De omstandigheden op de baan waren echt moeilijk. Sommige stukken waren bij de start nog nat, maar tegen het einde van de race was de baan bijna helemaal droog. Ik kon uit de problemen blijven, dat was cruciaal", aldus de zakenman uit Duitsland, die rijdt voor GP Elite. De tweede plaats in de ProAm ging naar Michael Essmann en de derde naar zijn CarTech Motorsport-teamgenoot Kai Pfister. Spreng vergrootte zo zijn voorsprong in het klassement, waarbij alleen Michael Essmann hem nog van de titel kon weerhouden.

In het teamklassement gaat de seizoensfinale die van start gaat op zondagochtend om 11:00 uur, tot het einde spannend worden met een strijd tussen het Duitse team Proton Huber Competition en het Nederlandse team Uniserver by Team GP Elite. Het wordt zondag met recht een finale, gaat het Larry ten Voorde lukken om de titel op te eisen?

Uitslag race 15, Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Hockenheim (D):
1. Huub van Eijndhoven (NL/Uniserver by Team GP Elite), 16 ronden
2. Harry King (UK/Allied-Racing), +0,847 seconden
3. Robert de Haan (NL/Team75 Bernhard), +2,820 seconden
4. James Kellett (UK, ID Racing), +6,388 seconden
5. Flynt Schuring (NL /Team Proton Huber Competition), +7,014 seconden
6. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competition), +8,786 seconden

Algemeen klassement Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (na 15 van 16 races):
1. Larry ten Voorde (NL, Proton Huber Competition), 268 punten
2. Harry King (UK, Allied-Racing), 243 punten
3. Theo Oeverhaus (D, Bonk Motorsport), 171 punten

Klik hier voor de volledige uitslag van de 15e race en voor de kampioenschapsstanden van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024





Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS