Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

PREVIEW - Kampioenschapsleider Larry ten Voorde begint met 51 punten voorsprong op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2024 21:10

STUTTGART - De Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland is afgereisd naar Oostenrijk voor de voorlaatste ronde van het seizoen. De Red-Bull-Ring in Stiermarken organiseert komend weekend - 27 tot en met 29 september 2024 – de dertiende en veertiende race van de monomerkencup met de 911 GT3 Cup. De titelstrijd in de vier individuele klassen gaat zijn laatste fase in. Larry ten Voorde heeft al één hand op de algemene winnaarstrofee. Rijdend voor het Duitse Proton Huber Competition-team reist de Nederlander naar Spielberg met een duizelingwekkende voorsprong van 51 punten op Harry King. Met maximaal 50 punten per weekend moet de Engelsman van het Duitse Allied-Racing-team in de twee races in Spielberg minstens één punt op Larry ten Voorde zien te krijgen. Zo niet, dan zal de 27-jarige regerend kampioen zijn vierde opeenvolgende algemene overwinning behalen voor de finale in Hockenheim.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red-Bull-Ring Foto 1 startveld

"Ik denk niet te veel na over de titel. Ik wil genieten van de Red-Bull-Ring, een van mijn favoriete circuits,” zegt Larry ten Voorde. Vorig seizoen behaalde hij tijdens de voorlaatste ronde op het Oostenrijkse Formule 1-circuit een overwinning en een vijfde plaats, waarmee hij Carrera Cup-kampioen werd – zijn derde dergelijke titel. “Ik wil Proton Huber Competition ook naar de algehele overwinning leiden in het teamkampioenschap,” voegde ten Voorde toe. Proton Huber Competition, op het circuit vertegenwoordigd door Larry ten Voorde en de twee Duitsers Alexander Tauscher en Sebastian Freymuth, staat momenteel op de eerste plaats in het teamklassement. De enige rivaal van de Beieren die nog hoop heeft, is Uniserver van Team GP Elite. De Nederlanders Huub van Eijndhoven en Kas Haverkort en Ariel Levi uit Israël, zullen voor het team in de buurt van Amsterdam aan de start verschijnen.

Vier coureurs uit Nederland zitten slechts 41 punten van elkaar af en maken dus nog kans op de Rookie-titel. Robert de Haan (Team75 Bernhard) heeft momenteel de leiding voor Kas Haverkort (Uniserver by Team GP Elite) en Flynt Schuring (Team Proton Huber Competition). Met een overwinning en tweede plaats op de Sachsenring heeft ook Senna van Soelen (Target Competition) zich een weg gebaand naar de groep titelkandidaten.

In de ProAm-klasse gaat het titelduel tussen de Duitse coureurs Sören Spreng (GP Elite) en Michael Essmann (CarTech Motorsport) door tot in de komende ronde.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red-Bull-Ring Foto 2 Larry ten Voorde

“De Red-Bull-Ring is zo populair onder de coureurs omdat het een veelvoud aan inhaalmogelijkheden biedt. Daarnaast draagt de alpine achtergrond natuurlijk bij aan de buitengewone sfeer van dit circuit. Elk punt telt nu bij alle titelbeslissingen – dat is nog een garantie voor twee spannende races,” aldus Thorsten Rückert, projectmanager Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland.

Voorlaatste ronde met twee ca. 30-minutenraces
De Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland rijdt op de Red-Bull-Ring als onderdeel van de DTM. De circa 375 kW (510 PS) sterke Porsche 911 GT3 Cup zal op zowel zaterdag als zondag een race van 30 minuten plus één ronde rijden. Vorig seizoen behaalde Larry ten Voorde zijn derde titel met een overwinning. De tweede race werd gewonnen door de voormalige Porsche Junior Bastian Buus uit Denemarken.

De huidige Red-Bull-Ring dateert van de toen zes kilometer lange Österreichring, die in 1969 werd geopend. Vanaf 1970 was het circuit bij Zeltweg en Spielberg gastheer van Formule 1-wereldkampioenschappen. Na twee keer te zijn vernieuwd, is het circuit, dat in 2011 werd omgedoopt tot Red-Bull-Ring, nu 4,318 kilometer lang.

De Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op internet
Fans kunnen alle races live volgen op YouTube. Het kanaal Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (https://www.youtube.com/@PorscheCarreraCupDeutschland) biedt Engelstalig commentaar. Naast de raceweekenden kunnen fans en mediavertegenwoordigers ook op de hoogte blijven van de one-make cup via de sociale netwerken Instagram (@carreracupdeutschland) en X (@CarreraCupDE).

TIJDSCHEMA

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Ronde 7, Red-Bull-Ring, Spielberg, Oostenrijk (alle tijden CEST),

Vrijdag 27 september
12:05 – 13:05 uur: Training
16:55 – 17:30 uur: Kwalificatie

Zaterdag 28 september
11:10 uur: Race 13 (30 minuten plus 1 ronde)

Zondag 29 september
11:10 uur: Race 14 (30 minuten plus 1 ronde)

Algemene stand Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (na 12 van de 16 races):
1. Larry ten Voorde (NL, Proton Huber Competition), 229 punten
2. Harry King (UK, Allied-Racing), 178 punten
3. Theo Oeverhaus (D, Bonk Motorsport), 157 punten
4. Robert de Haan (NL, Team75 Bernhard), 136 punten
5. Huub van Eijndhoven (NL, Uniserver by Team GP Elite, 109 punten

Kampioenschapsleider Larry ten Voorde reist met 51 punten voorsprong af naar de voorlaatste ronde van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red-Bull-Ring Foto 3 Larry ten Voorde voert het veld aan



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS