Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Larry ten Voorde zegt vaarwel met vierde Porsche Carrera Cup Deutschland-titel op zak; Flynt Schuring Rookie-kampioen + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 20 oktober 2024 16:29

De kampioenstitels van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland zijn beslist in een turbulente seizoensfinale op de Hockenheimring, waarbij Larry ten Voorde voor de vierde keer tot kampioen werd gekroond. De overall trofee in het Rookie-klassement ging naar Flynt Schuring, ook een Nederlander. De Duitse coureur Sören Spreng zegevierde in het ProAm-klassement. Het Beierse team Proton Huber Competition verzekerde zich van de teamtitel.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland finale Hockenheim Foto 1 Team Huber rookie en overall kampioen 2024

De laatste van de 16 races in het seizoen 2024 was spannend tot de laatste ronde. De Britse Allied-Racing-coureur Harry King leidde het veld bijna de hele raceafstand - totdat rivaal Robert de Haan een inhaalactie uitvoerde. De twee auto's raakten elkaar daarbij. King viel terug naar de negende plaats, terwijl zijn Nederlandse rivaal De Haan van Team75 Bernhard uiteindelijk achttiende werd.

Ariel Levi pakte de leiding voor de laatste paar meter van de derde plaats. Hij was vanaf poleposition begonnen, maar werd na een paar bochten ingehaald door King en De Haan. Zijn eerste overwinning in de Carrera Cup kwam dan ook als een verrassing, zelfs voor de 24-jarige coureur uit Tel Aviv. ‟Wat een gekke race! De eerste ronde was teleurstellend voor mij, maar dat verdween allemaal met die laatste ronde,” vatte hij samen.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland finale Hockenheim Foto 2 Larry ten Voorde met P6 Porsche Six Carrera Cup Deutschland kampioen 2024Larry ten Voorde met zesde plaats Porsche Six Carrera Cup Deutschland kampioen 2024

Ariel Levi werd op het podium vergezeld door Theo Oeverhaus van Team Bonk Motorsport uit Duitsland op de tweede plaats en de Nederlandse coureur Huub van Eijndhoven van Uniserver door Team GP Elite op de derde plaats. Gisteren won Van Eijndhoven nog de race, vandaag stond hij opnieuw op het podium. De trofeeën werden uitgereikt door Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport, en Porsche Brand Ambassador Jörg Bergmeister, kampioen van de Carrera Cup Deutschland in het seizoen 2000.

De mislukte manoeuvre een paar bochten voor de zwart-wit geblokte vlag kostte Robert de Haan niet alleen de tweede plaats overall, maar ook de Rookie-titel. De vierde plaats en de overwinning in de Carrera Cup-rookiegroep gingen vervolgens naar Flynt Schuring. Met dit succes passeerde de 18-jarige Nederlander de vorige leider in het Rookie-kampioenschap, Robert de Haan. ‟Eerlijk gezegd had ik de titel al afgeschreven,” gaf Schuring, die voor Team Proton Huber Competition rijdt, eerlijk toe na afloop. ‟Om dan toch bovenaan te staan, is geweldig.”

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland finale Hockenheim Foto 3 Flynt Schuring Rookie kampioen 2024
Flynt Schuring Rookie kampioen Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024

Achter Schuring eindigde de Duitse coureur Alexander Tauscher als vijfde en Larry ten Voorde als zesde, twee andere coureurs van het Beierse team. Voor Larry ten Voorde betekende dit resultaat het succesvol verdedigen van zijn titel en tegelijkertijd het afscheid nemen van de Porsche-merkencupwereld. De 28-jarige Nederlander – viervoudig kampioen in de Duitse Carrera Cup, drievoudig overall winnaar van de internationale Porsche Mobil 1 Supercup en titelwinnaar in 2023 in de Porsche Carrera Cup Italia – wil zich in de toekomst richten op zijn eigen Driver Academy. ‟Ik heb een fantastische tijd gehad in de Carrera Cup Deutschland en vele mooie successen behaald,” vatte de 33-voudig racewinnaar samen.

Terwijl Michael Essmann van het CarTech Motorsport-team de ProAm-klasse won bij de seizoensfinale, ging de titel in deze klasse naar Sören Spreng, die als tweede eindigde in Hockenheim. ‟Ik had niet verwacht dat het aan het einde van het seizoen weer zo spannend zou worden," gaf de inmiddels drievoudig ProAm-kampioen uit Duitsland toe, die in totaal negen klasseoverwinningen behaalde voor Team GP Elite in het seizoen 2024.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland finale Hockenheim Foto 3

Het nieuwgevormde Proton Huber Competition-team behaalde na zijn debuutseizoen de algehele overwinning in het teamklassement met een drievoudig succes. ‟Ons plan was om een bod te doen op de titels voor coureurs, rookies en teams. Het feit dat we als kampioen uit de bus kwamen in alle drie de klassementen tegen zo'n sterke concurrentie is overweldigend," zei een verheugde teambaas Christoph Huber.

‟Deze race was tot de laatste meter spannend en een waardige afsluiting van het Carrera Cup-seizoen van 2024. Ik wil de kampioenen feliciteren, met name Larry ten Voorde met zijn vierde titel. Ik wil ook alle teams bedanken die de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland dit jaar weer tot een succes hebben gemaakt. Ik kijk nu al uit naar 2025", aldus Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport.

Kampioen Rookies: Flynt Schuring (NL), Team Proton Huber Competition
Kampioen ProAm: Sören Spreng (D, Team GP Elite)
Kampioen Teams: Proton Huber Competition (D)

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland finale Hockenheim Foto 4 Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland-startveld in een mistige seizoensfinale op HockenheimPorsche Sixt Carrera Cup Deutschland-startveld in een mistige seizoensfinale op Hockenheim

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!