Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Proton Huber Competition prijst Flynt Schuring met zijn eerste overwinning; Larry ten Voorde op weg naar de titel?

Uitgegeven door Peter Vader • 1 oktober 2024 09:01

De voorlaatste stop van het Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland-seizoen vond plaats op de Red Bull Ring in Stiermarken. Het raceteam van Christoph Huber nam opnieuw deel met vijf Porsches 911 GT3 Cup, onder aanvoering van kampioenschapsleider Larry ten Voorde. Zijn landgenoot Flynt Schuring en lokale held Horst Felix Felbermayr, Sebastian Freymuth en Alexander Tauscher completeerden het team uit Hofkirchen.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red Bull Ring 2024 Proton Huber Competition Foto 1 Flynt Schuring met bokaalFlynt Schuring won zijn eerste race in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (Foto: Porsche / Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH)

Alexander Tauscher zette in beide kwalificatiesegmenten de snelste tijd neer. Door een penalty kon hij echter niet vanuit de beste startpositie aan de tweede run beginnen. Zijn teamgenoot Flynt Schuring pakte pole position. Tauscher kon aanvankelijk de eerste race vanaf pole position starten. Nadat zijn concurrent hem na een zwaar gevecht kon inhalen, moest Tauscher vanwege overtredingen van de baanlimiet een extra strafronde incasseren en viel hij terug naar de vierde plaats. Eén van degenen die profiteerde van de straf was zijn teamgenoot Larry ten Voorde, die zijn race daardoor op de derde plaats wist af te sluiten. Sebastian Freymuth en de tweede Nederlander in het Huber-team - Flynt Schuring - wisten op de 13e en 14e plaats enkele punten te verzamelen.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red Bull Ring 2024 Proton Huber Competition Foto 2 Flynt Schuring passeert finishvlag als racewinnaarFlynt Schuring passeert finishvlag als racewinnaar (Foto: Porsche / Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH)

In de tweede race stormde Flynt Schuring, rookie van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, naar voren en weg van de beste startpositie. De 18-jarige spreidde een onberispelijke prestatie ten toon in de race en behaalde een overwinning van start tot finish. Schuring liet zich bij vlagen niet storen door de stevige druk van zijn achtervolger. Voor hem is het zijn eerste eindzege in de populaire merkenbeker. Larry ten Voorde wist met een vierde plaats nog meer belangrijke punten te verzamelen voor het kampioenschap. Freymuth eindigde op de 15e plaats in de punten. Alexander Tauscher beleefde een race om snel te vergeten: in de eerste ronde werd de Beierse coureur in de rondte getikt door een concurrent. Tauscher wist de race wèl te voltooien met een 16e plaats. Horst Felix Felbermayr bleef in zijn thuisrace in beide races puntenloos.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red Bull Ring 2024 Proton Huber Competition Foto 3 Flynt Schuring krijgt de felicitaties van het hele Huber-teamFlynt Schuring krijgt de felicitaties van het hele Huber-team (Foto: Porsche / Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH)

“Felicitaties aan Flynt met zijn eerste overwinning in de Porsche Sixt Carrera Cup Duitsland! Het hele team was erg blij met zijn geweldige prestatie - om zo'n geharde prestatie te laten zien in het debuutseizoen is iets speciaals", aldus Franziska Lambacher, hoofd van het Proton Huber Competition-programma in de traditionele Porsche raceseries, die vervolgde: “Nu ligt onze focus op de seizoensfinale in Hockenheim, waar Larry ten Voorde met een voorsprong arriveert - we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we daar de titel kunnen winnen! We zullen Flynt ook de best mogelijke ondersteuning bieden in zijn strijd om de titel in het Rookieklassement.”

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Red Bull Ring 2024 Proton Huber Competition Foto 4 Larry ten Voorde actieLarry ten Voorde wist met een vierde plaats belangrijke punten te verzamelen voor het kampioenschap, hij reist nu als kampioenschapsleider af naar de Hockenheimring met een voorsprong van 35 punten (Foto: Porsche / Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH)

Voor de finale in Hockenheim, die over drie weken plaatsvindt, leidt Larry ten Voorde het kampioenschap met 35 punten. Proton Huber Competition leidt tevens het teamklassement. Bovendien staat Flynt Schuring op de derde plaats in de rookie-ranglijst en staat hij slechts twaalf punten achter op de top van de tabel. Schuring heeft dus nog steeds uitzicht op de Rookie-titel, wat kan hij realiseren tijdens de achtste en beslissende ronde op 19 en 20 oktober op de Hockenheimring?

Proton Huber Competition Foto 5 logo Porsche Cups
Bron foto’s: [email protected]

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!