Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2025 bekend: ook Zandvoort en Spa-Francorchamps + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 16 oktober 2024 14:01

De kalender voor de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2025 is bekend gemaakt. De populaire merkencup met de Porsche 911 GT3 Cup zal 16 races in vijf landen rijden. Het programma omvat twee raceweekends als onderdeel van het FIA World Endurance Championship (WEC) en zes optredens naast de DTM. Voor het eerst sinds 2019 keert het 'Norisring Speedweekend' op het stratencircuit in Neurenberg terug op het programma. Premium mobiliteitsaanbieder Sixt zal opnieuw de titelpartner zijn in het 36e seizoen van de Duitse Carrera Cup.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 1

8 raceweekends in 5 landen
In 2025 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland opnieuw twee circa 30 minuten durende sprints rijden in elk raceweekend. Het seizoen begint in april met de WEC-ronde in Imola, Italië. De Porsche 911 GT3 Cup zal ook de volgende twee races op Spa-Francorchamps in België rijden als onderdeel van het randprogramma van het World Endurance Championship (FIA WEC). De DTM vormt het decor voor de resterende zes ronden, met als eerste het evenement in Zandvoort in Nederland, gevolgd door drie ronden in Duitsland op de Norisring, de Nürburgring en de Sachsenring. In september reist de Carrera Cup naar de Red Bull Ring in Stiermarken, Oostenrijk. Het seizoen eindigt begin oktober traditiegetrouw op de Hockenheimring.

Professionele omgeving
"Met onze terugkeer naar de Norisring en Spa-Francorchamps bieden we de coureurs en teams van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland opnieuw een aantal aantrekkelijke nieuwigheden in het seizoen 2025. Met het FIA World Endurance Championship en de DTM bundelen we onze krachten met twee bewezen partners, die een zeer professionele omgeving garanderen. Bovendien kunnen onze jonge coureurs weer kennismaken met vier actuele Formule 1-circuits”, aldus Thorsten Rückert, projectmanager Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland.

Racekalender 2025 Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland:

18 – 20 april:      Imola (I), FIA WEC
8 – 9 mei: Spa-Francorchamps (B), FIA WEC
6 – 8 juni: Zandvoort (NL), DTM
4 – 6 juli: Norisring, Neurenberg (D), DTM
8 – 10 augustus: Nürburgring (D), DTM
22 – 24 augustus: Sachsenring (D), DTM
12 – 14 september: Red Bull Ring, Spielberg (A), DTM
3 – 5 oktober: Hockenheimring (D), DTM


Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 2

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 3

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 4

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 5

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 6

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2025 Foto 7

Bron foto's: newsroom.porsche.com



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS